Elitserie för juniorlagen

En Juniorelitserie med en gemensam tabell för samtliga fjorton lag kommer att bli verklighet i vinter. Juniorelitserien (P20) är uppdelad i en norr- och en södergrupp med sju lag i varje grupp. Lagen kommer att spela dubbelmöten inom den egna gruppen och enkelmöten mot den andra gruppen där lottning avgör om man får tre eller fyra hemmamatcher. Totalt spelar varje lag 19 seriematcher. Resultaten kommer att summeras i en gemensam tabell – Juniorelitserien, där lag 1-8 är kvalificerade för SM-slutspel.

– Ett brev gick ut på remiss till de deltagande lagen i Juniorelitserien och Pojkelitserien i augusti. Klubbarna fick säga sitt och i pojkelitserien kommer trippelmöten att spelas i två separata serier, norr och söder. I Juniorelitserien ville en stor majoritet av klubbarna spela mot både norr- och söderlag med en gemensam tabell, säger Micael Eriksson på bandyförbundets tävlingsenhet.

De ökade kostnaderna för lagen i Juniorelitserien i form av bland annat längre resor kommer delvis att finansieras av Svenska Bandyförbundet.

– Vi gör den här extrasatsningen för att stimulera våra äldsta ungdomar genom att de får spela fler matcher och även stöta på nya motståndare, säger bandyförbundets ordförande Håkan Ramsin till svenskbandy.se och fortsätter.

– En stor nyhet inför årets säsong är att Bandyförbundet dessutom har startat Svenska Cupen för ungdomslag. Cupen kommer att avgöras i två pojk- och två flickklasser. Den första etappen kommer att spelas i oktober. Cupen har tillkommit för att förlänga säsongen och skapa fler tävlingsmatcher.

Juniorelitserien 2012/13

Norrlag: Bollnäs GIF, Edsbyns IF, Hammarby IF, Helenelund IK, Sandvikens AIK, IK Sirius, Västerås SK.
Söderlag: Katrineholm VBS, IFK Kungälv, Lidköpings AIK, IFK Motala, Villa Lidköping BK, IFK Vänersborg, Vetlanda BK.

Pojkelitserien 2012/13

Norra serien: Bollnäs GIF, Edsbyns IF, Hammarby IF, Falu BS, Sandvikens AIK, IK Sirius, Ljusdals BK.
Södra serien: Tillberga Bandy, IFK Kungälv, Västerås SK, Nässjö IF, Villa Lidköping BK, IFK Vänersborg, Vetlanda BK

Läs också