Spelarnytt: Vetlanda förlänger med juniorer

Tommy Österberg Kungälv FinlandVetlanda L Martin Landström, Pontus Sjölund och Sebastian Ytterell har skrivit kontrakt med Vetlanda BK.
Treårskontrakt har tecknats med Sebastian Ytterell, 17, med Vetlanda som moderklubb och Martin Landström, 17 , med Tranås BoIS som moderklubb. Tvåårskontrakt har tecknats med Pontus Sjölund, 18, som har Åby/Tjureda som moderklubb.

Vetlanda uppges uppvakta Kalix Niklas Gälman, 24 år, och som spelade högerhalv senaste säsongen. Det skriver Vetlanda-Posten i dag.

Vetlanda har som bekant gjort klart med en förlängning med Tommy Österberg som tränare och Tommy var nöjd med senaste säsongen:
– Det känns som att vi har fått det att funka mycket bra trots den ”smala truppen”. Vi har endast haft tretton seniorspelare sedan Simon Hagström lämnade oss i oktober. Samtidigt har våra juniorer visat att de är att räkna med och dom har tagit väldigt stora steg.
Rent sportsligt tycker jag att vi får vara rätt nöjda. Vi når det stora målet som föreningen har haft att ta oss till slutspel. Och det steget som vi nu har gjort, tack vare spelarnas fantastiska ambitioner och stöd från föreningen, att kliva upp från ”kvalplats” till slutspel är otroligt starkt gjort, säger Tommy via VBKs hemsida.

Läs också