Edsbyn slog Villa

Esbyn vann hemma mot Villa efter en starkare sista halvlek än tidigare i veckan mot Sandvikens AIK. Fredrik Åhström inledde målskyttet genom att göra 1-0 på hörna (3). Linus Rönnqvist i Villa Lidköping fick utgå efter skada (23). Martin Söderberg gjorde 2-0 (37). Villa hade stolpskott och missade öppet mål, men i övrigt var det Edsbyn som hade spelet. Villa vände till halvlek efter två raka mål av Klas Nordström (40, 42) och ett av Daniel Andersson. Edsbyn startade den andra som i den första. Rivstart och Daniel Liiw kvitterade och gav Edsbyn ledningen (54, 63). Framspelad av Johan Andersson kunde David Karlsson kvittera till 4-4. Två hörnor gav ytterligare två mål för Edsbyn som Mattias Andersson (80) och Robin Ehn (89) slog in. Robin Ehn fick även slå in en straff som betydde 7-4.

Allsvenskan
I den norra serien vann Örebro SK stort hemma mot IFK Rättvik. Det blev hela 15-2. Där Lars Buskqvist gjord fem mål Jesper Öhrlund och Mattias Söderman gjorde tre mål vardera. Ljusdal är favoriter i norr och i dag slg man exelitserielaget Katrineholm med 4-8 inför 400 åskådare. Martin Stråhle gjorde fyra mål när Finspång vann borta mot Borlänge med 7-2.
Det var Skutskär som vann dagens borta möte i Fagersta mot Västanfors med 4-1 (1-0)
Köping och Kalix spelade oavgjort 5-5 (4-3). Kalix kvitterade när knappt en halvtimme återstd av matchen.

I södergruppen vann Ale Surte stort mot Åtvidaberg. Hela 13-1 blev segersiffrorna. Lasse Karlsson och Robin Mohlén gjorde fyra mål för Bohuslaget. Det blev även klara segersiffror för Nässjö i mötet mot Mosserud och för Blåsut borta mot Otterbäcken. Kurochkin Alexei gjorde fyra mål för Blåsut och Marcus Blom gjorde tre för Nässjö. Betydligt jämnare var vätternderbyt mellan IFK Motala och Jönköping. IFK Motala vann med 3-1 (1-1) inför 500 åskådare. Eric Ågren blev matchhjälte med två mål. Något mer publik och lika jämt var det i Göteborg där GAIS vann över Tranås med 4-0 (2-0). Tony Eklind blev matchvinnare med två mål. Magnus Muhrén noterades inte för vare sig mål eller passning. Mest publik var det i Trollhättan där Gripen tog emot sina västgötska kolleger Lidköpings AIK. Gripen gick upp klara 4-0 innan reduceringen kom till 4-1 före halvtid. I inledningen av andra reducerade LAIK även till 4-2. Därefter fastställde tvåmålsskytten Mathias Nilsson slutresultatet till 5-2. Martin Apelqvist gjorde tre mål för Gripen. Noterbart var att samtliga målskyttar i matchen har Lidköpingsklubbar som moderklubbar. Dessutom var det en match mellan tränaren Martin Arvidsson i Gripen och tränaren Mikael Arvidsson i LAIK.

Damallsvenskan Idag startade damallsvenskan där Sandvikens AIK slog AIK med 5-3 och IFK Nässjö vann årets SM-favoriter Kareby med 4-3. Nässjö gick upp till en 4-0 ledning innan Kareby gjorde sitt första mål. Innan första målet gjordes missades en straff i första halvlek. Mikaela HAsselgren blev tremålsskytt för AIK.