ES 5 Tellus – Bollnäs 2-2 (2-0)

Tellus tappade segern fjolårets SM-finalister Bollnäs GIF. Stockholmarna fick nöja sig 2-2 och en poäng efter 2-0 i halvtid.

Distansskott av Filip Skoglund iden 14 minuten gav Tellus ledningen efter passivt försvarsspel i Bollnäs. Tio minuter senare ökade Jonas Enander på ledningen när han tog  hand om retur efter distansskott från Joel Pettersson. 2-0 var också halvtidssiffror.

Bollnäs hämtade in Tellus tvåmålsledning efter en bra forcering i andra halvlek. Per Hellmyrs reducerade till 2-1 i den 50:e matchminuten. Men när Oskar Olsson får rött kort – grovt matchstraff – i den 65:e matchminuten så blir Bollnäs passivare. Christian Mickelsson kvitterade dock till 2-2 på en hörna i 81:a matchminuten. I slutet var det dock Tellus som gick för segern men nådde inte riktigt fram.
En mycket viktig poäng för Tellus i kampen om nytt elitseriekontrakt medan Bollnäs tappar en viktig poäng i kampen om att nå slutspel.