VM 2015

image
VM2015

Patrik Nilsson ökade på Sveriges ledning till 3-1 strax före slutet och det var många som trodde ett svenskt VM-Guld var bärgat. Men ryssarna replikerade snabbt och vände till seger 3-5.

Sverige fick en drömöppning i VM-finalen med två snabba mål där Daniel Berlin låg bakom  båda målen. Det första var en djupledsboll på Christoffer Edlund där bollen till  slut hamnade fram till Daniel Andersson som inte gjorde något mis stag.  Det andra målet var ett samarbete mellan Bollnäsduon Daniel Berlin och Per Hellmyrs som gav 2-0. Matchen var då inte ens tiominuter gammal.

Intensiv och händelserik första halvlek. Som hettade till rejält i den  25:e matchminuten. Då skulle Ryssland ha fått en straff och i anfallet var Daniel  Mossberg.

I den 27:e matchminuten kommer Pavel Ryazantzev friläge med Andreas Bergwall, men  Andreas räddade återigen. Ryssarna hade därefter därefter ett par bra lägen till en reducering inför den fullsatta inomhusarenan med 10 000 åskådare.

Christoffer Edlund var riktigt nära 3-o i den 35:e matchminuten men skottet gick i stolpen.  I den 36:e matchminuten var det återigen ryskstraffsituationen.

Den ryska reduceringen kom på en hörna i den 40:e matchminuten när Segej Lomanov hittade hål  i mellan benen som Johan Östblom lämnade. Målet kom i numerärt underläge för Ryssland.

Ryssland tog greppet inledningen av andra halvlek efter att Per Hellmyrs blev utvisad i slutet  av första halvlek och Daniel Berlin i början av andra halvlek. Sverige klarade av de båda  utvisningarna utan baklängesmål, men ryssarna hade sina chanser till kvittering.

I den 52:a matchminuten hade Pavel Ryazantzev ett bra skott som Andreas Bergwall gjorde  ytterligare bra räddning. Rysslands tryck fortsatte med straffsituationer som den finske domaren valde fria.

I den 67:e matchminuten hade Daniel Mossberg ett friläge men valde att spela Christoffer Edlund som inte nådde bollen. Minuten senare hade Pavel Ryazantsev ett ribbskott.

I 70:e matchminuten hade Sverige ett fint anfall med Daniel Berlin och Erik Säfström som hittade en fri Daniel Andersson som inte lyckades få in bollen.

Sverige började skapa fler chanser sista halvtimmen. I den 73:e matchminuten hittade Daniel Berlin fram till Johan Östblom som fick ett bra läge utan få till det.

Många trodde det VM-Guldet var bärgat till Sverige när Patrik Nilsson ökade på ledningen bara åtta minuter före slutsignalen.

Aleksander Tiukavin replikerade direkt till 3-2, Sergej Lomanov kvitterade till 3-3 och Sverige tog time out med fem minuter kvar att spela. Pavel Rjazantsev gav Ryssland ledningen minuten efter och Maksim Isjkeldin punkterade matchen med sitt till 5-3-mål i den sista matchminuten.

Sverige – Ryssland 3-5  (2-1)

1-0 Daniel Andersson (Christoffer Edlund)
2-0 Per Hellmyrs (Daniel Berlin)
2-1 Sergej Lomanov (Yuri Vikulin) hörna

3-1 Patrik Nilsson

Hörnor 4-4 (2-1) Hörnmål (0-1)

Sverige spelar således VM-finalen på lördag med matchstart kl 8:00 svensk tid mot Ryssland. Matchen sänds direkt på TV12.

Sverige finalklart – Daniel Andersson tremålsskytt

83 Daniel AnderssonFin xs Swe XsDet blev en förkrossande seger för Sverige i semifinalen mot Finland. Ett laddat Sverige fick inte riktigt ordning på spelet inledningsvis där Finland var med i matchen och hade lägen att ta ledningen. Sverige arbetade sig successivt in i matchen och Finland tog inte tillvara möjligheten att sätta press på ett spänt svenskt lag. Sverige kunde relativt enkelt ta över och vann stort med 10-0.

Den svenska målvakten Andreas Bergwall räddade Sverige från finsk ledning när Sami Laakonen kom helt fri, men Andreas fick upp en hand. Janne Rintala hade också ett bra läge för att göra ett finsk ledning.

Svenne Olsson, assisterande förbundskapten, var inte helt till fredsfred med det svenska försvarsspelet under inledande halvan av första halvlek. I TV12 direktsändning från matchen tyckte Svenne att försvaret hamnade för lågt. Mer nöjd var han med 2-0-ledningen  och det svenska anfallspelet.

Det var Adam Giljam gav Sverige ledningen och Daniel Berlin som med ett knallskott
i krysset ökade på till 2-0. Patrik Nilsson hade massor av chanser bland annat ett stolpsktt, men var mållös i den förstas halvleken. Daniel Andersson serverade flera
av lägena, men ökade själv på till 3-0 efter att ha tagit tillvara på sin egen retur.

Direkt i inledningen av fick Christoffer Edlund läge att från fritt läge utanför straffområdet att sätta 4-0 bakom Pertti Virtanen.

Direkt därpå ökade Erik Säfström på till 5-0 snyggt framspelad av Per Hellmyrs. En krossboll från högerhalv till en fristående vänsterhalv.

Proppen gick ur och Sverige ökade på till 6-0 genom Daniel Andersson som spelades fram av Christoffer Edlund.

7-0 Christoffer Edlund efter ett bra skott. Framspelad av Hans Andersson.

Efter att unge talangen Tumoas Määtä kommit in i det finska laget började Finland skapa chanser framåt. Det var dock Sverige som ökade på till 8-0 efter att Christoffer Edlund spelade fram Patrik Nilsson.

Daniel Andersson snodde bollen från finsk försvarsspelare där bollen hittade fram till Adam Giljam som ökade på till 9-0.

Daniel Andersson gjorde hattrick när han tryckte in 10-0 i krysset med ett dragskott.

Andreas Bergwall fick inte hålla nollan. Mikko Lukkarila reducerade till 10-1. Ville Altonen fick assisten.

TV12s expertkommentator Pelle Fosshaug var besviken på den finska laget för att de inte tar chansen och sätter press på det svenska laget i inledningen av andra halvlek. Man såg ut att vänta på bronsmatchen.

Finland – Sverige  1-10  (0-3)
0-1 Adam Giljam
0-2 Daniel Berlin
0-3 Daniel Andersson
0-4 Christoffer Edlund (Daniel Berlin)
0-5 Erik Säfström (Per Hellmyrs)
0-6 Daniel Andersson (Christoffer Edlund)

Andreas WesthAndreas Bergwall

Abbytare: Joel Othén (mv), Daniel Välitalo (back), Hans Andersson (halv), Johan Östblom (mittmittfältare), Adam Gilljam (yttermittfältare), Daniel Andersson (forward).

Kl 08.00 (svensk tid) är det avslag i semifinalen mellan Sverige och Finland, sändningen i TV12 startar 07.45.

I den andra semifinalen möts Ryssland och Kazakstan, avslag 12.00. Sändningen i TV12 startar 11.45.

Kvartsfinal

Swe XsLettlandSverige – Lettland 14-3 (7-2)
Patrik Nilsson 4, Daniel Andersson 2, Adam Giljam 2, Jonas Nilsson 2, Christoffer Edlund 2, Johan Östblom, Erik Säfström.
Estland: Maksims Blems, Julij Kadnaj.
Utv: Sve 1×10 Lett: 1×10
Skott på mål: 32-7
Straffar: 1-2 Straffmål: 0-1.

VM2015RUS xsSwe XsBergwallVM2015Det var en blixtrande tillställning när giganterna Sverige och Ryssland gjorde upp om gruppsegern inför 10 000 åskådare. Högt tempo och fysiskt spel. Det skapades chanser men matchen slutade 1-1 och fick avgöras på straffar. Andreas Bergwall blev matchvinnare med tre straffräddningar efter att Patrik Nilsson och Per Hellmyrs missade sina straffar. Läs mer om matchen  >>

Herr-VM: Sveriges startelva mot Ryssland

Tisdag, kl 11.45 i TV12: Tungviktsmöte i Chabarovsk. Sverige ställs mot värdnationen Ryssland i den avslutande gruppspelsmatchen i herr-VM.

– Det kommer bli en härlig match inför en fullsatt arena med 10 000 åskådare, säger Sveriges rutinerade högerhalv Per Hellmyrs och fortsätter.

– Det gäller att ha stort fokus på att göra rätt saker i 90 minuter och samtidigt försöka passa på att njuta.

Sveriges startelva

Daniel Mossberg Daniel Berlin Johan Esplund

Andreas Westh

Andreas Bergwall
Avbytare: Joel Othén (mv), Daniel Välitalo (back), Hans Andersson (halv), Johan Östblom (mittmittfält), Adam Gilljam (yttermittfält), Jonas Nilsson (forward).

Nerv när Kazakstan besegrades

17 Daniel Mossberg (2)Seger, men det blev nerv i matchen efter att Sverige föll samman i inledningen av andra halvlek. Kazakstan hämtade in 0-5 till 4-5.

Sverige slog Finland med 5-1

83 Daniel Andersson

Sverige vann den inledande VM-matchen mot Finland med 5-1. Daniel Andersson inledde målskyttet för Sverige i VM 2015. Daniel avslutade målskyttet med sitt 5-1-mål och