Vänercupen 2011-2015

2o16

Villa Lidköping – IFK Vänersborg 4-6 (4-1)
Villa förde tillställningen i första halvlek  och var välförtjänt i ledningen i halvtid med 4-1 efter mål av Tim Persson, Christtoffer Norin, David Karlsson och Daniel Andersson. Vänersborgs mål kom alldeles före halvtid och det Jocke Hedqvist som svarade för målet.

Tidig i andra drog sig Daniel Andersson på sig ett grovt rött kort för spelsabotage. Vänersborg fick spela med en mer i andra halvlek. Dessutom var inte David Karlsson med i spelet. Det öppnade upp för Sergei Lomanov och Nikita Ivanov som svarade för två reduceringar till 4-3. Johan Koch kvitterade till 4-4 efter miss av Villamålvakten Thimfors och Emil Viklund gav Vänersborg ledningen till 5-4 och Jocke Hedqvist fick sätt en straff till 6-4.

Matchen avslutades med en hel del derbykänslor. Stefan Karlsson tränare i Vänersborg och Martin Arvidsson assisterande tränare i Villa visades upp läktarna samtidigt som Alexander Mayborn i Vänersborg och Martin Johansson (båda grovt matchstraff för spelsabotage) i Villa fick rött för stöket på plan. Matchen avslutades med en straff som Johan Esplund brände. Hade Johan satt den hade Villa tagit hem cupen.

Mål, Villa: Tim Persson, Daniel Andersson, Christoffer Norin, David Karlsson.
Vbg: Jocke Hedqvist 2, Nikita Ivanov, Sergei Lomanov, Johan Koch, Emil Viklund
Publik: 1 019

IFK Vänersborg – Gripen Trollhättan BK 3-4 (1-1)
En rejäl knall där Gripen gick upp till 1-3 efter halvtid, men där Jocke Hedqvist först gjorde sitt andra mål för kvällen innan Sergei Lomanov JR kvitterade till 3-3. Då steg Adam Rudell fram och gjorde det avgörande 3-4 målet i 93:e matchminuten och en skräll i Vänercupen var ett faktum.  Adam Rudell hade dessförinnan satt en hörna. De övriga två gripenmålen gjordes av Eetu Peuhkuri och Viktor Nordmark. 902 åskådare fanns på plats i Arena Vänersborg.
Mål, Vänersborg: Joakim Hedqvist 2, Sergei Lomanov JR
Gripen: Adam Rudell 2, Viktor Nordmark, Eetu Peuhkuri.
Publik: 902.

Villa Lidköping – Gripen Trollhättan BK 4-2 (2-2)
Tamt och trögt Villa i första halvlek där Gripen vände Villas 1-0 till 1-2. Villamålvakten Thimfors fick göra ett par bra räddningar i första halvlek där David Karlsson gjordes Villas mål. Något bättre tempo i andra halvlek där bland annat Daniel Andersson var piggare och Axel Ekholm gör sitt första mål för Villa. För Gripen var det ett stort steg framåt gentemot säsongspremiären senaste helgen och för Villa var det säsongens första seger.

Mål, Villa: David Karlsson 3, Axel Ekholm
Gripen: Johan Grahn, Adam Blomster