World Cup 2014

Spelprogrammet till årets upplaga av bandy World Cup i Sandviken är fastställt. 16 lag gör upp om Klubblags-VM under fyra dagar i Göransson Arena den 9-12 oktober.

De svenska och ryska finallagen hamnar alla i varsin grupp. Som svenska mästare seedas SAIK Bandy på den ena gruppsidan och ryska mästarna Jenisej på den andra. I SAIK:s grupp hittar vi Villa-Lidköping, ryska SKA Neftyanik och norska Stabaek.

– Det är bara bra lag som är med och alla grupper känns som svåra grupper. Det kommer bli väldigt roliga matcher med mycket fart och många mål. Villa-Lidköping som spelar en fartfylld bandy, Neftyanik ska bli himla skoj att möta eftersom Johan Östblom och Joel Othén spelar där, sedan norska mästarna Stabaek, säger Stefan ”Dino” Söderholm.

– Så här många bra matcher på fyra dagar får man aldrig annars. Varenda match skulle jag vilja se om jag inte spelade. Vi kommer att vara väl förberedda och har som målsättning att vinna turneringen. Drömmen för mig är att möta Dynamo Moskva i en semifinal, säger en laddad Daniel Mossberg.

En fredagkväll späckad av förstklassig bandy
SAIK spelar sin första match strax innan invigningen på torsdagen och har även en kvällsmatch på fredagen. Fredagen blir en riktig höjdarkväll med fyra toppmatcher i rad som avslutas med en nattmatch mellan Vetlanda och Vänersborg. Under lördagen fortsätter gruppspelet och på kvällen spelas kvartsfinalerna. På söndagen toppas turneringen av semifinaler och final.

2012

Bli den första att kommentera på ”World Cup 2014”

Lämna en kommentar