Elitserien: Kalix trivdes bäst på Skarpe Nord!

Tillberga L Bollnäs mini Tillberga hade 2-0 mot Bollnäs i slutet av första halvlek, men Tobias Björklund och Erik Stoor såg till att Bollnäs hade oavgjort i halvtid med var sina mål. I den 72:a matchminuten gav Samuli Koivuniemi Bollnäs ledningen och fem minuter gjorde Per Hellmyrs 2-4. En viktig vändning för Bollnäs som klättrar i tabellen från sjunde till femte plats.

Kommentarer kommer!

KungälvSM Kalix L Kalix fick med sig två poäng från sin västsvenskaturné i Lidköping och Kungälv. Seger i dag mot Kungälv med hela 5-1.

– Det regnade från 5:e minuten jätte knottrig is, men idag kriga vi ner Kungälv, kommenterade Christoffer Norin i Kalix. Simon Viklund gjorde hela tre mål för norrlänningarna som gjorde tre av sina mål på hörna. Mikael Jansson och Olov Englund gör Kalix övriga mål.

-Katastrof från våran sida! Vi ger bort matchen till Kalix! Jag vet inte vart vi var nånstans idag, tyckte en besviken Mathias Johansson i IFK Kungälv. Kungälvs tröstmål gjordes av Axel Ekholm och kommer i samband med ett frislag.

Kalix med en match mindre spelade passerar Sirius till elfte plats och har nu samma poäng men sämre målskillnad än IFK Kungälv. Kalix, Kungälv och Sirius är i dagsläget de tre lagen som gör upp om att undvika tvinga sig kvala kvar till nästa års elitserie. Ljusdal jagar bakom, men ligger sex poäng efter Kungälv som i sin tur ligger fyra poäng efter Vetlanda på den åttonde och sista slutspelsplatsen.