Elitkvalet: Kungälv har ordnat nytt elitseriekontrakt

Lindberg

Ljusdal var på väg mot seger i kvällens toppmatch i elitseriekvalet. 2-1 och möjlighet till 3-1 på straff halvvägs in i andra halvlek, men storspelande Kimmo Kyllönen räddade straffen och Sirius vände till seger. Extrem skön vinst, en av de skönare i min bandykarriär, kommenterade Ilja Grachev efter matchen.
Kungälv ordnade nytt elitseriekontrakt när man spelade oavgjort mot Tillberga som också är nära ett nytt elitseriekontrakt. Katrineholm tog sina första poäng i kvalserien efter seger mot Nässjö. Gripen vann måstematchen för Trollhättelaget borta mot Falu BS och har nu två poäng till godo på trean Ljusdal. Lagen möts i den sista omgången.

Kvällensmatcher:
Falu BS – Gripen 3-6
Tillberga – Kungälv 3-3
Katrineholm – Nässjö 6-2

Ilja GrachevLjusdal LSirius smLjusdal BK – IK Sirius 2-3 (0-1)

– Det går fort att vända en bandymatch…det visar vilken moral detta lag består! Extremt skön vinst, en av de skönare i min bandykarriär, kommenterade Ilja Grachev efter seger matchen borta mot Ljusdal där man vände underläge till seger.

Sirius hade en ettmåls ledning efter första halvlek. Det var också som hade ett litet spelövertag i första halvlek och ledningen var rättvis. I andra halvlek blev det mer Ljusdal. Kalle Mårtensson gjorde två mål i inledningen på andra halvlek. Det första på hörna och det andra kom på en retur. Minuten senare hade Kalle Mårtensson dessutom möjlighet att göra ett hattrick och ge Ljusdal ledningen med 3-1 på en straff efter att han själv rivits ner. Ingen märkvärdig straff, men en storspelande Kimmo Kyllönen räddade straffen. Efter straffräddningen tog Sirius över matchen successivt. Såsmåningom kom också en kvittering. Den kom efter att Ilja Grachev snappade upp en målvaktsretur efter ett skott från Adam Ruddell och ställningen var 2-2. Mattias Hammarström gjorde det matchavgörande målet som kom på en hörna.

LBK:  Kalle Mårtensson 2.
IKS: Patrik Johansson, Ilja Grachev, Mattias Hammarström
Utv: LBK 2×10 IKS 3×10
Hörna: 8-6 Hörnmål 1-1
Publik: 760

Falu BS LGripen LFalu BS – Gripen Trollhättan BK 3-6 (1-3)

”Bara” tremålsseger mot Falu BS Lite tuffare än vad ni hade räknat med?
Nej inte alls. Fjärde matchen på en vecka så det är självklart att det märks fysiskt och mentalt, kommenterade Magnus Nordin Gripentränaren.

Vad säger du om avslutningen med två matcher kvar att spela- ser ganska ljust ut?

Vi har gjort ett grymt bra kval så här långt och bestämt oss för att tömma oss totalt i de två sista matcherna. Något mer kan vi inte göra.

Gripen får klara sig utan Mattias Jansson återstående två matcher. Mattias spelade inte heller i kväll på grund av en knäskada, minisken.

FBS: Joakim Hedberg 2, David Jansson.
GBK: Viktor Weiselius 2, Johan Grahn 2, Andreas Eriksson, Tony Eklind.
Utv: FBS 4×10 GBK  10.
Hörnor: 4-9 Hörnmål: 0-2

Tillberga LKungälvSMTillberga – IFK Kungälv 3-3 (1-3)
IFK Kungälv gick mot enkel seger då man redan efter 35 minuters spel hade en 3-0 ledning i bortamötet mot elitseriekollegan Tillberga. Tillberga skulle dock hämta in Kungälvsledningen och få med sig en viktig poäng. Nära nytt kontrakt? –
– Ja verkligen, men det krävs att vi går in med 100 procent på lördag för att inte tappa det läge vi ni satt oss, kommenterade Jesper Nywertz spelare för Tillberga efter matchen.

Som väntat klarade IFK Kungälv nytt kontrakt. Skönt med nytt kontrakt? – Ja verkligen! Nu är det bara å börja ladda för nästa säsong, kommenterar Mathias Johansson spelare i IFK Kungälv.

TB: Robin Andersson, Jens Blixt, Pekka Rintala
IFK:  Mikael Lindberg, Axel Ekholm, Simon Artig
Utv: TB 3×10 IFK 2×10
Hörnor: 11-0   Hörnmål: 0-0

KatrineholmNässjö LKatrineholm – Nässjö 6-2 (4-1)
Katrineholm tog sina första poäng i kvalserien och spelade sannolikt bort Nässjös lilla chans att ta upp kampen mot Tillberga om en elitserieplats. Det finns fortsatt en liten chans för både Katrineholm och Nässjö att komma i kapp Tillberga, men då måste Tillberga förlora de återstående matcherna.

KVBS Linus Doktare 2, Linus Eriksson 2. Jesper Ekström, Nils Wikström.
NIF: Marcus Magnusson, Henrik Esserius
Utv: KVBK 2×20 NIF 4×20
Hörnor: 6-15 Hörnmål: 3-1