SM-Kvartsfinal 4: Vetlanda reste sig från storförlusten senast

Vetlanda reste sig och vann efter 2-11-förlusten senast mot Hammarby. Därmed räddade smålänningarna kvartsfinalserien till en femte avgörande match i Stockholm på söndag.

Redan efter tio minuter ledde Vetlanda med 2-0 på matchens två chanser när 20 minuter var spelade. Närmast direkt på avslag kom ledningsmålet efter att Johan Löfstedt plockat ner en en långboll från Pontus Vilen till 1-0. Patrik Johansson ökade på till 2-0.

Jesper Jonsson två mål efter inspel från Robin Sundin till 4-2 och 3-1 efter passning av Ilja Grachev. Precis för halvtid ökade Daniel Johansson.

5-2 kom på en hörnvariant där Patrik Johansson inte sköt utan spelade fram Jesper Hvornum som placerade bollen i mål.

Hammarby höjde sig i andra halvlek och Alan Dhusoev reducerade två gånger om till 5-3 och 6-4 medan Patrik Johansson stack emellan till 5-3. Hammarby kom ännu närmare när Jesper Jonsson gjorde 6-5.
Det svängde rejält i slutminuterna men Vetlanda gjorde det avgörande målet till 7-5 genom Joakim Andersson framspelning svarade tremålsskytten Patrik Johansson för.

Vetlanda – Hammarby 7-5 (3-1)
00:24 1-0 Johan Löfstedt Ass: Pontus Vilèn
08:10 2-0 Patrik Johansson Ass: Joakim Andersson
21:40 3-0 Patrik Johansson Ass: Joakim Andersson
30:51 3-1 Jesper Jonsson Ass: Ilja Grachev
46:30 4-1 Daniel Johansson Ass: Johan Löfstedt
47:12 4-2 Jesper Jonsson Ass: Robin Sundin
58:32 5-2 Jesper Hvornum Ass: Patrik Johansson – Hörna