SM: ”Nästan säker på att Villa tar hem SM-guldet i år”

Svenska Spels oddssättare inför elitseriestarten: Inga skrällar i år – SM-guldet i bandy går till Villa
Redan den 20:e oktober tjuvstartar årets elitserie i bandy och vi får veta formen både på årets lag och på Svenska Spels oddssättare.

 
Här kan du spela Bandy på Oddset. Vem vinner skyttligan?
 

– Jag är nästan säker på att Villa tar hem SM-guldet i år. De enda som kan vara med och utmana om guldet är Sandviken, så det ska bli kul att se öppningsmatchen på lördag, säger Andreas Arver, oddssättare på Svenska Spel.

Han fortsätter:

­– I år finns det inga direkta skrällvarningar utan det som kommer bli mest spännande att följa är striderna runt slutspels- och kvalstrecken. Det kommer bli hårt om slutspelsplatserna eftersom både Kungälv och Vänersborg har tagit kliv framåt samtidigt som det finns vissa frågetecken för till exempel Bollnäs och några andra lag. Så det kommer absolut att bli spännande.

Förra året var GAIS nykomlingar i Elitserien och gjorde en riktigt bra säsong enligt Andreas Arver:

– Ja GAIS överraskade nog oss alla så det ska bli riktigt intressant att se om de kan följa upp med en lika bra säsong i år.

Vem som vinner skytteligan i år verkar vara lika solklart som vilket lag som tar hem SM-bucklan:

– David Karlsson är en riktigt vass avslutare och jag tror att han tar hem titeln i år, men Christoffer Edlund kommer också bli riktigt farlig på plan.

Läs också