Villa vann premiären

Highlights:%20Bandy%20-%20Villa%20b%C3%A4st%20i%20premi%C3%A4ren
Villa Lidköping vann premiären mot Sandvikens AIK med 6-4. Villasegern var ohotad med stabilt försvarsspel och vasst anfall samt planens bästa spelare, Daniel Andersson. Det var en bra och underhållande match, möjligen var SAIK något slitna efter Svenska Cupen och World Cup. Johan Löfstedt saknades. Å andra sidan har Villa haft skadeproblem. Segern för Villa i dag var lagets första mot SAIK i inomushallen. Villa har därmed 2-0 i matcher mot Sandviken i år!

Jesper Bryngelsson anföll på högerkanten och passade till David Karlsson i straffområdet som styrde in 1-0 i 7:e matchminuten. SAIK hade mycket bollinnehav, men fick inte mer än hörnor. Villas rus var riktigt bra. Bra stämning i hallen och bra fart på spelarna i en sevärd första halvlek. Daniel Andersson låg bakom Villas mål denna afton och när han satte fart och satte en passnig perfekt mellan SAIK försvaret till Henrik Larsson var 2-0 ett faktum i 17:e matchminuten. Erik Säfström reducerade till 2-1 efter ett isskott som Martin Berggren måste ha bissbedömt.
Istället för kvittering kom Jesper Bryngelsson fri och fick ett rejält slag med straff som David Karlsson gjorde 3-1 på. SAIK hade fortsatt mycket boll, men Villa skapade farligheterna. SAIK reducerade i 36:e matchminuten genom Linus Forslund som spelades fram av Erik Pettersson. 4-2 kom till Villa före pausvila genom Pär Törnberg och återigen var det Daniel Andersson som låg bakom målet.

Erik Pettersson tog tillvara på en nedtagning av Martin Johansson som studsade snätt och Erik satte 4-3 efter 70 minuter. Villa satte lite bättre speed på skridskorna efter en time-out och Jesper Bryngelsson ökade på till 5-3 med 15 minuter kvar. SAIK kom inte närmare utan Daniel Andersson spelade återigen fram till ett mål och David Karlsson gjorde 6-3 fri med Joel Othén. SAIK fick i slutsekunden en straff som Christoffer Edlund satte i mål.

Lyssna: Villa Lidköpings Daniel Andersson efter seger mot Sandviken

Lyssna: Sandvikens Linus Forslund efter förlust mot Villa Lidköping