Vetlanda räddade poäng på övertid

Nykomlingen Ljusdal höll länge jämna steg med svenskamästarna SAIK, men i andra halvlek drog mästarna i från och vann med 9-3.

David Karlsson gav Villa ledningen mot Broberg redan efter 17 sekunder. Därefter gjorde David ytterligare två mål inför drygt 3 200 åskådare. Broberg kvitterade till 1-1 i 3:e minuten, men kom aldrig ”närmare”. Matchen slutade 5-2 och Villa som spelat två matcher och obesegrade är i serieledningen.

IFK Motala, nykomling, tog emot Sirius. Viktor Broberg och Sirius tog ledningen på straff. I samband med denna fick Motala två man utvisade.   Precis när Motala blev fulltaliga ökade Viktor Broberg på till 0-2. Lukas Persson reducerade på straff till 1-2, vilket var halvtidsresultat. I början av andra halvlek ökade Lars Fall och Ilja Grachev på till 1-4. Matchen var avgjord. Viktor Broberg fastställde slutresultatet till 1-5 genom sitt tredje mål för kvällen inför 1 200 åskådare.

Kvällens jämnaste match var 2-2 matchen mellan GAIS och Vetlanda. Amerikanen David Richardson gav Vetlanda ledningen på hörna redan i 5:e matchminuten. GAIS som av många förutspås aspirera om en slutspelsplats kvitterade före halvtid genom Tony Eklind framspelad Magnus Muhren. Magnus spelade även fram till GAIS ledningsmål, som Eric Claesson gjorde. Vetlanda lyckades kvittera på övertid genom Anders Lysell. Publik rapporteras ha beträtt plan och varit vid utvisningsbåsen.

Edsbyn besegrade Vänersborg med 6-4 inför 1 300 åskådare. Edsbyn var i stabil ledning under större delen av matchen, även om Vänersborg knappade in 4-1 underläge till 4-3 före pausvilan.  Edsbyn höll i från och vann till slut med 6-4. Martin Söderberg, Mattias Hammarström och Jonas Edling blev två målskyttar för Edsbyn och Christoffer Fagerström gjorde två mål för bortalaget.

Kungälv tog ledningen i bortamötet mot Västerås, men Oskar Gröön gjorde två mål och VSK kunde gå till halvtidsvila med 3-1. Kungälv kom i kapp med två mål genom Markus Kumpuoja inom loppet av fem minuter i andra halvlek. Västerås lyckades återta ledningen och även avsluta matchen med att göra 5-3.

3 500 såg Hammarby besegra Bollnäs med 4-1 (2-0) där Adam Giljam blev tvåmålskytt.