Villa Lidköping leder som obesegrade efter tre raka

Kungälv besegrade regerande mästarna SAIK och tog revansch för premiärförlusten i onsdags. Kex-laget är som bekant svårslagna på Skarpe Nord. Inför 1 100 åskådare var det också Kungälv som startade målgörandet genom Markus Kumpuoja och Toni Hauska i 15:e och 19:e matchminuten. Erik Säfström och Erik Pettersson svarade med var sitt mål och assist inom loppet av sex minuter. Ted Skoglund återgav dock Kungälv ledningen redan två minuter senare till 3-2 när femton minuter återstod på första halvleken. SAIK drog på sig tre utvisningar sista kvarten av första halvlek. Mathias Johansson ökade på IFK-ledningen direkt på hörna när hemmalaget rivstartade andra halvlek. Erik Säfström reducerade till 4-3 när en hel halvtimme återstod. Christoffer Edlund spelade fram till målet, men blev mållös. SAIK kom aldrig närmare istället ökade Kungälv på med två mål till 6-3 genom matchens två inledande målskyttar Markus Kumpuoja och Toni Hauska.

Ljusdals återkomst i elitserien kunde varit lättare. Drygt 1 700 åskådare kom till Idrottsparken för att se sina egna ta emot årets favoriter Villa Lidköping. Det tog två minuter innan Villastjärnan Daniel Andersson gav gästerna ledningen. Matthias Stavis gjorde hemmalagets första mål, det kom i 50:e matchminuten och betydde 1-4. Det blev Ljusdals enda mål. David Karlsson hade i första halvlek hunnit göra både 0-3 och 0-4 för Villa. Patrik Gustafsson gjorde villas 2-0-mål. Daniel Andersson gjorde ytterligare två mål och matchens andra tremålsskytt David Karlsson gjorde ett i andra. Tim Persson gjorde elitseriepremiär i år och blev målsskytt för Villa som vann med 8-1. Villa toppar serien som obesegrade efter tre matcher.

Bollnäs som föll i premiären tog revansch mot Motala i fredags genom att besegra Motala med 5-1 inför över 2 000 åskådare. Bollnäs gick ifrån med en 4-0 ledning i första halvlek. Motala mäktade inte med att komma i kapp.

Vetlanda har öppnat elitseriesäsongen starkt. I fredags besegrade man Västerås i en jämn match som slutade 3-2 till hemmalaget. Liksom som man ofta gjorde ifjol inledde man matcherna med att motståndarna fick ett målmässigt övertag som man sedan fick kämpa sig ikapp. Västerås hade 0-2 i början av andra halvlek. Vetlanda lyckades komma i kapp och Darren Richardson blev matchvinnare när han gjorde 3-2 i 82:à matchminuten.

Sirius och GAIS spelade en viktig match i fredags. Båda lagen förmodas tillhöra de lagen som kan vara med i kampen om en slutspelsplats. I fjol spelade Erik Sundin i Sirius, men lämnade klubben för GAIS. Erik gav sin nya klubb ledningen. Viktor Broberg och Alexander Mayborn vände genom sina mål till 2-1 ledning för Sirius. Innan halvtid gjorde dock Erik Sundin sitt andra mål i matchen och dessförinnan hade Erik Claesson kvitterat till 2-2. Han ökade även på till 4-2 i andra halvlek. Viktor Broberg hade två möjligheter att ta Sirius åter in i matchen, men han missade två straffar. Tobias Andersson ökade på GAIS ledning till 2-5, vilket blev slutresultatet inför 1 400 åskådare.

Vänersborg inkasserade på fredagen sin andra förlust när man föll mot Hamnarby. Detta trots att man hade 2-0 i första halvlek. 1 734 åskådare fick se Joakim Hedqvist görs två mål för hemmalaget, men Hammarby vann med 4-6.