Elitserien: Broberg slog Edsbyn

Rolf Larsson tog revansch på sig själv med matchens mål i onsdagens hälsingederby mellan Broberg Söderhamn och Edbyn. Fredagens uppskjutna match kunde spelas på bra förhållanden där Broberg överraskade Edsbyn med att gå upp i en tidig 2-0-ledning genom mål av Stefan Larsson och Jesper Öhrlund. Rolf Larsson sölade i eget försvar och Mattias Hammarström kunde ta bollen i från honom och reducering var ett faktum. Jonas Edling kvitterade på hörna och strax därpå slog Mattias Hammarström till igen och gav Edsbyn ledningen när 30 minuter var spelade av första halvlek. Med 2-3 i halvlek till Edsbyn så var förväntningarna att Edsbyn skulle koppla greppet på andra halvlek. Då tog Rolf Larsson revansch på sig själv och kvitterade till 3-3 efter genomåkning på egen hand. Jonas Nygren gav lite senare åter Broberg ledningen. Edsbyn kom igen med en kvittering genom Jonas Edling. Rolf Larsson slog till igen när han fick bollen på högerkanten och kunde sätta bollen bakom Jonas Svensson i Edsbynmålet. Edsbyn hade bl a en hörna i slutminuten, men lyckades inte få till en kvittering.
Broberg lyckades med att få i sär Edsbyn där dess försvar backade hem djupt och Broberg fick avsluta. Edsbyn har fallit tillbaka till fjolårets spel och är inte där man var under försäsongen. Broberg tog genom segern två viktiga poäng och visar att man är med om slutspelsplatsen i allra högsta grad. Själva tror man som bekant att nå ända fram till SM-final.