Elitserien: Sirius visar glöd!

Vetlanda är fortsatt obesegrade efter dagens bortamöte mot Sandviken. Det var nära att Vetlanda tog hem segern. Vetlanda ledde med 5-3 när mindre än sju minuter återstod. En stark SAIK-forcering i slutet höll på att göra Vetlanda poänglösa. Sandviken gick upp till 5-5 och hade möjighet på hörna att avgöra matchen. Anatoly Suzdalev blev tvåmålsskyt för Vetlanda som efter tre omgångar hänger med i toppen av tabellen. Sandviken hittar vi först på sjunde plats i tabellen.

Västerås med Mikael Olsson och Pekka Rintala tillbaka i laget fick uppförsbacke när Sirus Andreas Eskhult tog ledningen redan i niomatchminuten. Mikael Olsson, nyförvärvet från Vänersborg, spelade fram Jimmy Jansson som kunde kvittera när femton minuter var spelade. Mikael Olsson gav Västerås ledningen i början av andra halvlek. Sirius gav inte upp, utan visar glöd i år. Viktor Broberg kvitterade till 2-2 och Lars Fall gav sju Sirius dessutom ledningen.
Tio minuter senare kvitterade Kim Barklund för Västerås. Viktor Broberg missade i förra matchen två straffar. I dag var han matchvinnare när han gjorde 3-4-målet! I kväll var det Anders Bruun som blev syndabock för Västerås när han missade en straff i sista matchminuten. Sirius klättrar i tabellen till en fjärde plats, medan Västerås kräftgång fortsätter och ligger på tionde plats.

Hammarby besegrade Broberg Söderhamn efter David Pizzioni rivstartade med två mål på mindre än sju minuter. Stefan Erixon ökade på ledningen till 3-0 före halvtidsvila. Brobergs inledde andra halvek med att Matti Hauska reducerade. Det var Hammarbys andra hörnmål för kvällen. Misja Pasjkin ökade på Hammarbys ledning till 4-1. Därefter blev det rejälutförslöpa och storseger med 10-1 inför 2 392 åskådare. Hammarby leder nu tabellen med tre raka vunna matcher. På tisdag möter man Villa i en tidig seriefinal.

Villa inkasserade sin första förlust i dagens tungviktsmatch i bortamötet mot Edsbyn. Målen flög i luften som maskrosfrön. Hela 18 mål i matchen där Edsbyn började klart bäst i ett fördagen blekt Villa. Dålig skärpa i avsluten, trots sju mål. Edsbyn hade det som Villa inte hade denna kväll. Skärpa och fart i passningsspelet och fränare i närkamperna. Daniel Liw var matchens lirare med två assist. Matchen slutade 11-7 till Edsbyn. Tremålsskyttarna Simon Jansson i Edsbyn och David Karlsson i Villa blev utsedda till matchenslirare. Även Edsbyns Jonas Edling blev tremålsskytt.

Motala är med i matcherna, men motståndarna är effektivare. Vänersborg ledde med 0-2 i halvtid efter att Joakim Hedqvist och Kristoffer Fagerström gjort två mål på hörna. När Joakim Hedqvist gjorde 0-3 på straff och 0-4 på hörna i inledningen av andra halvlek var det tufft för Motala. Motala kämpade tappart och reducerade två gånger genom Jonas Eriksson och Olle Nordlund. Då drog matchens tremålsskytt Joakim Hedqvist på sig drog grovt matchstraff.