Elitserien: Bollnäs vann mot GAIS

Bollnäs vann en välspelad match Ales inomhusarena mot GAIS. Bollnäs var det något stabilare laget och spelade disciplinerat. De tillresta Bollnäs supportrarna hördes mest och fick anledning att jubla.

Bollnäs ledde rättvist i halvtid med 3-0. Ville Altonen gav Bollnäs en tidig ledning på hörna redan efter fyra minuter. GAIS inledde bra efter Bollnäs 1-0. Erik Claesson och Magnus Muhren hade var sina riktigt bra lägen som gick några centimeter utanför. GAIS var pigga första halvan av första halvlek. Bollnäs ökade tempo och började sätte högre press på GAIS. Det gav utdelning och GAIS började slarva i sina uppspel och drog inom loppet av en minut på sig två utvisningar. Då blev Bollnäs trycket för stort och Bollnäs ökade på till 3-0.

I andra var det ett defensivt Bollnäs. GAIS tilläts ha mer boll igen och skapade återigen några riktigt bra chanser utöver reduceringen 1-3. Magnus Muhrén svarade för mycket, men medspelarna hade svårt att ta till vara på Magnus fina framspelningar. Eric Claesson hade ett ypperligt läge att göra 2-3 efter en delikat framspelning genom GAIS försvaret från Magnus Muhrén – det var värt ett mål. Bollnäs saknade tillfällen att öka på ledningen. Bland annat matchens två målsskytt Ville Altonen ett fint läge att punktera matchen till 1-4, men skottet gick en resultatlös hörna.

Lika tung förlust för GAIS i kampen om en slutspelsplats så var det en skön seger för Bollnäs. Bollnäs är med i allra högsta grad på en fjärde plats medan GAIS balanserar på slutspelsplats med en åttonde placering efter tre omgångar.