Elitserien: Vilka nollor raderas i kväll?

Här kan du spela Bandy på

Västsvenskt derby mellan IFK Vänersborg och GAIS. Joakim Hedqvist är avstängde efter fredagens match mot IFK Motala. det var just Joakim som låga bakom segern med tre mål på fasta situationer. Två hörnmål och en straff. Lägg därtill Christoffer Fagerström hörnmål så förstår man lätt vikten av att skyttet fungerar. Gissningsvis får Christoffer Norin kliva in och spela igen.
GAIS tränare Jonas Holgersson är frustrerad över defensiv bandy och hoppas säkerligen på att IFK Vänersborg bjuder både publik och GAIS på offensiv bandy. GAIS spel kräver att det öppnar sig omställningslägen på motståndarnas misstag. Annars är GAIS själva ett defensivt lag där mycket av spelet går genom Magnus Muhrén eller långbollar mot forwards.

Sirius besegrade Västerås senast och i dag är det Sandvikens AIK som kommer på besök på Studenternas. – Vi ska fortsätta att göra våra grejer som vi har bestämt tillsammans säger Johan Hydling inför matchen till Sirius-TV.
Sandviken tog hem Svenska Cupen och gick bra på försäsongen, men det har bara blivit en seger på fyra matcher.
– Kanske är det så att vi överpresterade lite i cuperna. Det är mer förvånande att det gick så bra då, än att det inte riktigt fungerar nu – med tanke på allt nytt folk som ska spelas in i laget, resonerar Peter Isaksson. Det är inte jättemycket som fattas. Men tillräckligt. Det syns att vi inte har rätta trycket i grejerna just nu, säger Isaksson till GD som skriver att SAIKs anfall blir för korta och att det fattas för många individuella beslut som inte gynnar laget i speluppbyggnaden. Sandviken har fått tillbaka Johan Löfstedt från skadelistan, Johan var med även mot Vetlanda.

Vetlanda tar emot IFK Kungälv i kväll och Vetlanda är det ända obesegrade laget i Elitserien så här långt. Rinaldo är tillbaka skadefri denna säsongen och det har märkts. Samtidigt har målvakten Jonas Persson storspelat. Vetlanda har spelat oavgjort mot GAIS och Sandviken borta och besegrade Västerås på hemmaplan. Vetlanda flaggar för att Björn Einarsson troligen inte spelar på grund av skada. IFK Kungälv som tog sig ända till semifinal i Svenska Cupen har börjat bra i år. Kungälv har Gratjov på skadelistan i övrigt ska alla vara tillgängliga. Tommy Österberg, Kungälvstränaren, beskriver Vetlandas laget på Kungälvs hemsida så här:
– Ett jämnt lag med många unga intressanta spelare som är på väg att bli toppspelare i elitserien. Toppat med förstärkningar både från väst och öst, en väldigt tuff bortamatch att vänta. I fjol blev det två jämna matcher lagen emellan och lagen vann sina hemma matcher.

Broberg fick två rejäla smällar i fredags. Storförlusten mot starka Hammarby där siffrorna rann i väg och Magnus Fryklund blev återigen skadad. Det är en fotskada som gått upp igen efter ett par vridningar i fredagens match. Skadan ådrog sig Magnus på träning i början av säsongen. Broberg möter i kväll Motala som ännu inte tagit någon poäng. Skadade Patrik Spångberg fortsätter att vila. Patrik spelade inte heller fredagens match mot IFK Vänersborg. Däremot är Eric Ågren tillbaka.  – Vi vågar inte chansa med Spångberg, säger Patrik Johansson till Motala Vadstena Tidning. Målvakten Richard Solebris Andersson får fortsatt förtroende i mål. Martin Heurlén är tillbaka, men sitter på bänken. Utöver Eric Ågren kommer junioren Oskar Nilsson in i truppen medan Oskar Thor och Johan Riddaström står över.

Det blir Hälsingederby i Ljusdal som tar emot Edsbyn. Edsbyn väntar sig målfest och ser egentligen bara ett enda hot till att ytterligare två poäng inkasseras i kväll och det är underskattning. – Ljusdal är ett lag som inte bara backar hem, de vill bjuda upp till spel och då blir det mycket mål, säger Edsbyns anfallare Martin Söderberg till Ljusnan. Ljusdal och Edsbyn har inga skador att rapportera. Ljusdal laddar för derby och Broberg besegrade Edsbyn i det senaste derbyt. Ljusdal och Motala har ännu inga poäng kommer de i kväll?

Bollnäs tog två viktiga poäng mot GAIS i söndags medan Västerås åkte på en förlust mot Sirius. Bollnäs saknar Jens Wiik i övrigt är hela truppen spelklar. För Västerås blir det att försöka hitta i genom Bollnäs täta defensiv. Lagkapten Magnus Joneby är med i truppen igen efter att ha missat den senaste matchen. Victor Engström och Janne Rintala kommer inte till spel. – Vi har lagt lite mer fokus på anfallsspelet och att få fart på bollen i vår offensiv. Bollnäs är ett riktigt defensivt lag, så jag räknar med att vi kommer ha mer boll. Återigen är det viktiga att ha tålamod och försöka luckra upp deras försvar, säger Stefan ”Lillis” Jonsson till VSKs hemsida. Västerås har ett annat problem. Anfallarna har tillsammans bara gjort ett mål i Elitserien.

Läs också