Elitserien: PGs delikatess gav målet som vände matchen

Här kan du spela Bandy på

Villa övertog serieledningen efter dagens seriefinal mot Hammarby inför drygt 3 000 åskådare i Lidköping. Båda målvakterna Andreas Bergwall i Hammarby och Martin Bergqvist i Villa hörde till matchens absolut bästa spelare.Glädjen i Villalägret var påtaglig efter segern. Hammarby ledde rättvist efter första halvlek med 0-1 efter mål av Robin Sundin. Hammarby var tyngre och tydligare i sitt spel. Villas anfallsspel fungerade inte som det skulle. Det var alltför ofta dåligt tempo och spelet hackade. Mycket handlade om Jesper Ericsson och David Karlsson. Fler deltog i Hammarby där Robin Sundin, Mischa Pasjkin, Per och Ulf Einarsson utmärkte sig på bästa sätt. I andra ökade Villa tempot och skapade lika mycket under de inledande första tio minuterna som man gjorde under hela första halvlek. Hammarbys Andreas Bergwall överlistades till slut. Patrik Gustavsson, PG, slog en perfekt ispass till Jesper Bryngelsson där Hammarby tvingades gå över gränsen för vad som är tillåtet. Villa tilldömdes straff. Straffen slog David Karlsson otagbart för Andreas Bergwall i mål. Det följdes lite senare av 2-1 till Villa, där Martin Johansson fick fullträff på hörna. Bara några minuter senare slog Martin Johansson till igen på hörna. Villa dominerade andra halvlek fullständigt. David Karlsson ökade på ledningen till 4-1 när han gjorde matchens andra mål elegant framspelad av Pär Törnberg. Hammarbys förlustnolla är sprängd och Villa seglar åter upp i serieledning.

Villa-Lidk%C3%B6ping%20upp%20i%20serieledning%20efter%20vinsten%20mot%20Hammarby