Elitserien: Västerås vann igen

Hammarby besegrade Edsbyn i kväll, trots att Edsbyn hade störst bollinnehav. Bollnäs hängde med Sandviken länge och saknade inte heller möjligheter. SAIK-målvakten Othen gjorde en jätteräddning på en straff som Juho Liukkonen skjöt. Men SAIK var inte bara effektivare, utan totalt sett bättre och vann med klara 7-0. Vänersborg tog ledningen i kvällens bortamatch mot Västerås. Västerås vände och tog sin andra raka seger.

Efter två raka segrar 4-2 och 4-3 efter åtta hörnmål, så åkte Vänersborg till Västerås och gjorde ytterligare två mål på fasta situationer. Vänersborg skaffade sig totalt elva hörnor i matchen, men gjorde bara ett mål. Det räcker inte för Vänersborg för att kunna besegra Västerås, som inkasserade sin andra raka seger med klara siffror. Mikael Olsson (arkiv bild från i fjol) som spelade i IFK Vänersborg i fjol kvitterade IFKs ledningsmål. Därefter gick Västerås upp till en 6-2 seger efter tre hörnmål och två mål från Anders Bruun. Segersiffrorna kunde ha blivit större. Andreas Erkenborn stod i Vänersborg istället för Gabriel Bridholm. Västerås nu på fjärde plats, förbi Edsbyn. Vänersborg på nionde plats.

Sandviken tog sin andra raka seger och klättrar i tabellen till tredje plats. SAIK-målvakten Othen gjorde en jätteräddning på en straff som Juho Liukkonen skjöt när 15 minuter var spelade. Möjligen var räddningen matchavgörande, men första målet dröjde till 30:e matchminuten som kom genom två målsskytten Johan Löfstedt. SAIK var inte vara effektivare utan totalt sett bättre och vann med klara 7-0. Johan Löfstedt, Christoffer Edlund och Erik Pettersson blev två målsskyytar för Sandviken. Bollnäs målskillnad försämrades drastiskt och laget är nu på elfte plats i den haltande tabellen.

Hammarby besegrade Edsbyn med 6-1 och gick upp tillsammans med Villa Lidköping i serieledningen. Resultat speglade inte matchbilden. – Vi förmådde inte att omsätta vårt spelmässiga övertag. Medan de gjorde mål på i princip allting så kom vi aldrig riktigt till när vi hade våra chanser. Vi ledde ju ett tag hörnstatistiken med 7-0 men fick ingen utdelning på de fasta situationerna i kväll, sade Edsbyn tränaren Thomas Liw till Ljusnan efter matchen. Stefan Erixon och Per Einarsson blev tvåmålsskyttar för Hammarby. Edsbyn ramlar till femte plats.

Omgången färdigspelas på lördag med matcherna:
IFK Motala – Villa Lidköping
IFK Kungälv – Sirius
GAIS – Broberg
Vetlanda – Ljusdal

Här kan du spela Bandy på och

Läs också