Elitserien: Sirius snuvade Kungälv på segern

Kungälv var på väg att ta en viktig tvåpoängare mot Sirius med 4-2 i halvtid, men bortalaget lyckades forcera in två mål och få med sig en poäng från Kungälvs hemmaborg. Viktor Broberg och Eskhult blev tvåmålsskyttar och det blev Viktor som fick styra in Grachevs inslag från egen planhalva. För Kungälvsfansen blev det en kalldusch. Sirius fick dominera spelet i andra halvlek, men Kungälv skapade de vassaste chanserna. Sirius lyckades få in två snabba mål efter den time-out man tog i andra halvlek. Viktor Broberg fortsatt i skyteligans topp med tio mål. Sirius drabbades utav skador och det är oklart hur illa det är ställt med dem. Lars Fall fick lämna spelet under andra halvlek. Mattias Åhlén spelade matchen, men med begränsad rörlighet. Patrik Johansson klev av under första halvlek.

Vetlanda vände Ljusdalsledning till seger med 5-3. Ljusdal hade tidigt en 3-0 ledning. Då tog Vetlanda time-out. Bara två minuter senare hade Jesper Jonsson gjort 1-3 och Björn Einarsson 2-3 vilket var ställningen i halvtid.
Ljusdal-målvakten Jonas Svensson rapporteras ha spelat strålande. I andra halvlek var Vetlanda det bättre laget och gjorde tidigt 3-3 genom Anatoly Suzdalev. Pontus Blomberg gav VBK ledningen med 4-3 efter ett pass från Jesper Jonsson. Han fick sedan själv avgöra med 5-3 målet sedan han spelats fram av Joakim Andersson.

GAIS lyckades inte rå på Broberg. Broberg tog ledningen, men GAIS kvitterade till 1-1 tidigt i matchen. Därefter hade GAIS ett par riktigt bra tillfällen att ta ledningen. Missad straff och Magnus Muhrén lyckades missa målet en meter från målet. Sista halvleken böljade spelet framåt tillbaka i GAIS iver att komma närmare. Istället gick Broberg upp till 1-3. Eric Claesson fick på en praktträff på ett frislag till 2-3. Eric Claesson hade ytterligare en bra frislagsträff där Broberg-målvakten släppte retur med påföljande hörna. GAIS-tränaren Jonas Holgersson blev uppvisad på läktarna efter protest vid domslut. Där tog matchen slut. Broberg ökade på till 2-5. GAIS förde spelet, men Broberg kunde ställa om göra mål. Stefan Larsson blev tremålsskytt för Broberg, som nu ligger på slutspelsplats som åttonde lag.

Villa Lidköping befäster sin serieledning efter säker bortaseger mot IFK Motala med tenissiffrorna 6-2 (4-1). På en svårspelad is blev Daniel Andersson tremålsskytt medan Jesper Bryngelsson gjorde två mål och assisterade till ett mål. Skytteligaledaren David Karlsson lämnade matchen utan att ha gjorte något mål. Patrik Spångberg var tillbaka i IFK Motala och fick ett assist i samband med ett hörnmål. Motalas målskyttar var Oskar Davidsson och Johan Thorsson.