Elitserien: Vetlanda vann ”tidig streckmatch”

Vetlanda vann en tidig streckmatch på tisdagskvällen. Joakim Anderssons segermål i 88:e matchminuten sänkte Sirius. Vetlanda ligger nu på sjätte plats och har i och med segern skapat ett trepoängsförsprång till Sirius på nionde plats som är första laget utanför de åtta slutspelsplatserna.

Även Bollnäs gjorde ett sent mål i sin match mot Kungälv. Det är andra matchen i rad som Kungälv i sin tur tappar en ledning till oavgjort slutresultat. Andreas Westh kvitterade i 91:a matchminuten på en hörna. Anders Spinnars gjorde Bollnäs första mål, även det på en hörna. Mikko Rytkönen och Jakob Jenfeldt gjorde Kungälvs mål. Bollnäs försvarsspel fungerade bra i den målsnåla matchen som slutade 2-2. Bollnäs klättrade en poäng till tionde plats, men har en bit kvar till en slutspelsplats.

Edsbyn besegarade Motala programenligt, men efter 4-0 i halvtid så stannade segersiffrorna till 6-3. Mattias Hammarström och Simon Jansson blev tvåmålsskyttar för Edsbyn. Edsbyn ligger fyra i tabellen.

Den målrikaste matchen var den som spelades mellan Broberg och Västerås SK. Matchen slutade 6-6 efter 3-6 till VSK i halvtid. Ted Bergström gjorde tre mål i matchen och två i andra halvlek. Ted Bergström kvitterade i allra sista matchminuten på övertid. Jonas Nilsson gjorde tre mål för Västerås.

Joakim Hedqvist var tillbaka i Vänersborg efter sin avstängning. Joakim svarade för ett av Vänersborgs mål, men det räckte inte till poäng. Sandviken vann med klara 2-6 (0-2). Sandviken är åter på tredje plats i tabellen, medan Vänersborg är på elfte plats.

Läs också