Elitserien: Första poängen för Ljusdal

Skadedrabbade Sirius hoppades på sin första hemmaseger i år när man tog emot elitseriejumbon Ljusdal. Det ville sig dock inte. Ljusdal tog inte bara sin första elitseriepoäng, utan seger.

Här kan du spela Bandy på och

Ljusdal tog ledningen tidigt i första halvlek genom Tobias Björklund som blev helt fri med Siriusmålvkaten Säleby och sätter den högt. Pass från Oscar Jonsson. I andra kunde Ljusdal öka på ledningen på en hörna. Sebastian Jonsson slog in den till Jonas Pettersson som skjöt in den till 2-0-ledning för bortalaget i 59:e matchminuten. Därefter hade Viktor Broberg ett par riktigt bra chanser att kvittera. I början av andra halvlek fick Viktor ett mål bortdömt. Istället kunde Stavis öka på Ljusdals ledning till 3-0 i 75:e matchminuten. Ilja Grachev putsade till siffrorna till 1-3 i 77:e matchminuten. Viktor Broberg får tillslut in en boll, men det är försent och Ljusdal får sin försa seger med 2-3 på bortaplan.

Det var en målsnål derbmatch mellan Kungälv och Vänersborg. Kungälv ledde med 1-0 i halvtid efter mål av Ted Skoglund, målet kom mer eller mindre ur ingenting. I 60:e matchminuten i andra halvlek kunde Joakim Hedqvist kvittera på en hörna. Målet kom mitt i en stark Kungälvsforcering. Bollen hoppade och studsade på en dålig is. Kuompoja kan ge IFK Kungälv ledningen till 2-1 efter en retur från Matthias Johanssons ribbträff. Vänersborg kvitterar och det återigen Joakim Hedqvist som gör målet. Vänersborg får med sig en viktig poäng från Skarpe Nord. Tungt för Kungälv som dessutom får klara sig utan Jesper Larsson i nästa match. Jesper drog på sig tre utvisningar i matchen och fick rött kort.

GAIS spelade helt jämt mot Edsbyn. Efter en målrik inledning av matchen där det stod 2-2 redan efter 25 minuter så var det ställningen ända fram till den 73:e matchminuten.Mattias Hammarström gav Edsbyn ledningen på straff i femte matchminuten. Magnus Muhrén spelade fram Henrik Korén som kunde kvittera till 1-1 i trettonde matchminuten. Därefter gjorde Tony Eklind GAIS-ledningsmål, men Hans Andersson kvitterade till 2-2 i 25:e matchminuten. Mattias Hammarström fick möjlighet att slå in även en andra straff i 73:e matchminuten till 2-3 för Edsbyn. Jonas Edling ökar på fastställer slutresultatet till 2-4 för Edsbyn. GAIS missade en straff innan slutsignalen löd. Edsbyn klättrar till tredje platsen i tabellen.