Elitserien: Viktig seger för Vänersborg

Vänersborg vann rättvist i kvällens enda elitseriematch. Motståndarna Vetlanda fick inkassera sin första förlust på bortaplan i årets serie. Det var en jämn match där båda lagen utnyttjade flera bolltapp i motståndarlaget. Vänersborg som låg under med 1-2 vann andra med 3-0. Gabriel Bridholm (bilden) fick hålla nollan i andra halvlek. I halvtidsvilan bestämde sig Vänersborg för att sätta mer tryck och högre upp Vetlanda. Det lyckades. Joakim Hedqvist blev tvåmålsskytt och hans andra mål betydde 3-2 och blev matchavgörande. 4-2 kom när Vetlanda försökte få till en kvittering. Det var Johan Koch som gjorde 4-2. Christoffer Fagerström kvitterade efter slarv i Vetlandaförsvaret. Jesper Jonsson gav Vetlanda ledningen och var framträdande i första halvlek, men var inte lika framträdande i andra halvlek som han brukar vara. William Sjöberg gjorde Vetlandas andra mål som betydde 2-1-ledning för smålänningarna. Det var en viktig seger för Vänersborg om laget ska vara med i striden om en slutspelsplats. I nästa omgång har man Sirius, medan formstarka Broberg står för Vetlandas motstånd.