Elitserien: Toppmöte i byn

Glöm inte 596 962 kr i potten på Bandy-Bomben. Här hittar du Bandy-Bomben på Svenska Spel.

Bollnäs – Sirius – Viktig match för båda lagen. Förlust och avståndet börjar växa. Sirius började starkt, men skador har ställt till det för laget. Bollnäs anfall har inte varit den starka sidan. Även Bollnäs har haft skadebekymmer. I kväll är dock Johan Berglund i försvaret tillbaka och Jens Wiik på mittfältet. Det innebär att Jimmy Lindgren gå upp i anfallet igen. Nyligen togs Samuli Helavuori, Juho Luikkonen och Ville Aaltonen ut till det finska landslaget. Ljumskskadade Patrik Johansson och Niklas Hellqvist är inte med i kväll. Viktor Broberg spelar och jagar vidare efter att göra mål i toppen av elitseriens skytteliga.

Broberg – IFK Kungälv – Söderhamnslaget har haft en bra period med seger borta mot Sandvikens AIK senast. Kungälv spel har inte varit detsamma som man skämt bort sina supporter med tidigare. Möjligen har de mjuka och regnblöta isarna ställt till det för det skridskostarkalaget. Broberg har fortfarande ett frågetecken för Magnus Fryklund. I Kungälv är Jesper Larsson avstängd efter tre tiominutersutvisningar och Tomi Hauska återvänder till Finland för spel i finska ligan som startar i helgen.

Edsbyn – Västerås – En riktigt intressant match mellan trean och åttan i tabellen, men Västerås form är bättre än vad tabellplaceringen visar. Västerås rapporterar att skadeproblemen nära nog borta sånär på reservmålvakten Carl Wideborg. Edsbyn har inga skador rapporterade. Mattias Hammarström, Edsbyn, jagar närmast bakom David Karlsson, Villa, i skytteligan.

Hammarby – GAIS – Hammarby har varit starka i år. Visserligen knapp seger mot tränare Brodéns gamla vänner. Allt annat än en Hammarbyseger är en skräll. GAIS har gjort många bra matcher, men har saknat det där extra som krävs för att vinna matcherna. 61 missade fasta lägen är inte bra, men en oerhörd förbättringspotential. När de fasta situationerna börjar ge mål då kommer poängen för GAIS.

Läs också