Elitserien: Ljusdal och Motala i intressant möte

I dag möts de båda nykomlingarna i årets Elitserie. Ljusdal med en tvåpoängare i bagaget emot IFK Motala. Motala gjorde bra i från sig sist också. – Vi har gjort godkända matcher och senast gjorde vi vår bästa match mot Hammarby. Jag hoppas att vi kan komma upp i samma nivå på lördag. Det måste vi, sa Patrik Johansson, IFK-tränaren härom dagen till Motala Vadstena Tidning och fortsätter: – Det gäller att våga spela och vara täta i defensiven. Jag hoppas att vi kan äga mer boll mot Ljusdal, säger Patrik Johansson.

I Ljusdal är munnarna glada: – Det är uppåt i truppen och ännu roligare att spela. Vi ska fortsätta på vårat och följa våran plan full ut och göra det vi är bra på att göra, säger Ljusdals lagkapten Sebastian Jonsson till Hela Hälsingland.

Allsvenskan

Flera mycket intressanta matcher idag. I norr tilldrar sig Haparanda – Falu BS det största intresset. Haparanda har börjat svagt medan Falu BS har börjat mycket starkt. Är inte Haparanda bättre än vad matchresultatet visar och är Falu BS så bra?
Nyborg börjar se ut som strykpojker i den norra.
Kalix och Katrineholm möts också och även här har det nordligaste laget börjat trögare än det sydligare.
Tellus besöker laget och leder i skrivande stund med 3-0. Liksom i fjol har Tellus inlett allsvenskan bra.

I södergruppen är Åtvidaberg och Nässjö en av de intressantare. Åtvidaberg har överraskat positivt medan Nässjö har haft en tuff öppning mot bra motstånd och hittills endast två poäng. Frillesås tar emot Boltic och det lär bli på en mjuk och vattenfylld plan. Får se vilket lag som behärskar det bäst. Mölndal och Blåsut har flyttats till Ruddalen istället för Åby och spelar först senare idag. Lidköpings AIK har revansch att kräva efter det överraskande nederlaget mot Tranås BoIS senast. Mosserud slog Mölndal senast och kan ställa till med problem mot storfavoriten Lidköpings AIK. Slutligen är det Finspång som tar emot Jönköping. Finspång har plockat poäng och ligger på tredje plats och Jönköping ligger fyra – intressant.

Ljusdal – IFK Motala och flera Allsvenska bandymatcher finner du på


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Läs också