Elitserien: ”Sjukt bra” Villa körde över skadedrabbat Bollnäs

Villa vann stort mot Bollnäs. Redan efter femtonminuter ledde Villa med 4-0 och det skulle bli mer. Daniel Andersson spelade trots magproblem, vilket även förkylda Martin Johansson och Linus Rönnqvist gjorde. Bollnäs saknade flera spelare; Jens Wiik, Johan Berglund, Andreas Westh, Robin Ehn och Timo Oksanen. Villa vann med hela 14-5 efter 7-1 i halvtid. Noterbart är att samtliga Villas mål var spelmål! David Karlsson gjorde come-back efter sina skada och gjorde fem mål. Daniel Andersson gjorde fyra mål och assisterade till fem mål. Villa Altonen gjorde tre mål för Bollnäs, men bäst i Bollnäs var tvåmålsskytten Samuli Helavouri.

Tung förlust för GAIS, som gjorde en bra match. Desto skönare för SAIK.
– Skönt med seger, sa Stefan Söderholm en av tre nya SAIK-tränare efter matchen. Vi har gjort vissa mindre ändringar i spelet, men fortsätter på det spelet SAIK har spelat. Vi har två perioder i första och andra halvlek som vi gör bra, stundtals tappade vi lite av det spelet.

Sandviken fick en mardrömsöppning. GAIS tog ledningen redan i femte matchminuten genom Jacob Bucht. Ett par minuter senare kontrade GAIS in även 2-0 efter en SAIK-hörna. SAIK jobbade sig in i matchen. Erik Pettersson reducerade och kvitterade senare på straff. SAIK tog över mer och mer i matchen. I 30:e matchminuten gjorde Erik Säfström i samarbete med Johan Löfstedt 2-3. Några minuter ökade Christoffer Edlund på till 2-4 efter han gjort mål efter ha fått en långboll från Ted Haraldsson. GAIS reducerade genom Eric Claesson och ett par riktigt bra lägen att få till en kvittering före halvtidsvila.

Första kvarten fortsatte Sandviken med mycket bolleninnehav som mötte ett stabil GAIS-försvar. Efter en kvart drog Erik Pettersson upp ett anfall på egen hand. Spelade Daniel Bäck som spelade vidare till Christoffer Edlund och 3-5 var möjligen matchavgörande. En kvart senare ökade Johan Östblom på till 3-6 på hörna och Erik Pettersson fyllde på med 3-7. GAIS satsade framåt och satte högre press på SAIK, vilket gav resultat och två reduceringsmål. Båda målen gjordes av Tobias Andersson.

Sammantaget en rättvis seger till SAIK som spelade bra. GAIS var med i matchen och var en av de två bästa hemmamatcherna denna säsongen. Den kom när man kom hem till Heden. Med lite bättre tur i avslutningarna hade GAIS kunnat få till en kvittering både före och efter halvtidsvila på sina chanser.