Spelarnytt: Johan Esplund beredd på att skriva på för VSK i januari

Ordförande Gisela Stockhaus säger att VSK nu känner sig mogna att bjuda sina fans, partners, publik ja hela Västerås något speciellt. Klubbchefen Micke Campese fortsätter att berätta att det finns behov av en riktig fixstjärna i föreningen. Dock är det viktigt att man har ekonomin i balans, det har VSK idag och kan därför ta ett steg in i framtiden, skriver VSK.

Lyssna: Johan Esplund klar för VSK Bandy: ”Känns jättebra”

VSK Bandy har skrivit ett så kallar Letter of intent, en avsiktsförklaring, med Johan Esplund som innebär att Esplund förklarar sig beredd att skriva kontrakt med VSK Bandy januari 2013. Kontraktet gäller säsongerna 2013/2014 och 2014/2015, enligt VSK.

Sexton lokala företag har hjälpt VSK att lösa alla delar för att kunna få Johan till Västerås. Dessa företag och övriga företag inom VSK familjen vill också att VSK skall fortsätta utveckla hela föreningen. Johan är en stor del av Västerås försök att åter nå toppen. Det är många fler delar som skall läggas till runt organisation och struktur så att en ny era kan skapas med många egna produkter, skriver VSK.

Västerås har länge haft Johan Esplund på önskelistan och nu har Västerås lyckats med sin önskevärvning. Det har surrat rejält och senast i helgen sa Johan Esplund, Zorkij, till Radio Skaraborg att han är positivt inställd till Västerås SK.

– Jag har pratat med Västerås och träffat mycket människor i och kring klubben. Det är ett lag som jag alltid velat spela i och det känns som ett bra steg att ta. Jag hade några fantastiska år i Villa, men jag känner att jag behöver nya utmaningar.

Vad är det annars med Västerås som lockar mer än Villa i nuläget?
– Det är väl att föreningen Västerås varit helt fantastisk mot mig under det här året då vi pratat och kommit långt vad gäller arbete, bostad och allting där. Sen behöver jag träffa lite nytt folk och utveckla mig själv som person och det tror jag är viktigt för min utveckling.

På frågan hur många år det blir i Ryssland? – Jag vet faktiskt inte jag heller just nu. Jag har sagt varje år att det ska bli sista året, men det har rullat på och fungerat bra. Jag spelar i ett av världens bästa lag och att får vara proffs liksom, det är få förunnat.

Läs också