Hammarby klara för final

Villa fick en mardrömsstart i den avgörande tredje matchen. Självmål i andra matchminuten och i samm ögonblick Villa-försvaren Daniel Skoog fick lämna plan för att sy tolvstygn i vaden. Under denna tiden avgjorde Hammarby matchen. Detta genom tre mål på hörna och ett knackskott från David Karlsson inom loppet av 30 minuter. Hammarby fick möjlighet att spela ut och visa sitt breda register med fart. Villa fick ägna kraft att förändra positionerna inom laget istället för att genomföra vad man hade tänkt innan matchstart. Innan halvlek var det 6-0 till Hammarby. Trots det var det Villa som hade haft mest boll! Andra halvlek blev en avslagen historia som Villa dock vann med 2-1 inför 4 200 åskådare.

Villa nollade hörnskyttet

Hammarby var bättre på att utnyttja hörnorna. I denna matchen gjorde man mål på sina första två hörnor och tre på sina första fem. Villa gjorde inte enda hörnmål, s k enkelt mål, på hela semifinalserien. Laget skapade 17 hörnor mot Hammarbys 24. Hammarby gjorde mål var fjärde hörna. Hammarby (3/7,2/7,1/10) 6/24– Villa (0/5 ,0/8 ,0/4) 0/17 . Villa missade även två straffar av tre. En av de missade straffarna kan ha haft avgörande betydelse för utgången av den första matchen.