Elitserien: Villa serietvåa efter derbyvinst mot Kungälv

Villa Lidköping inledde klart bäst och gick också upp till en 3-0 ledning under första kvarten. Målen gjordes i tur och ordning av Daniel Andersson, David Karlsson och Tim Persson. Ledningen kunde ha varit betydligt större i halvtid, men Kungälv var effektiva på de hörnorna de skaffade. Ted Skoglund reducerade på hörna till 3-1. I andra halvlek ökade David Karlsson på Villas ledning till 4-1 på hörna. Mikael Lindberg reducerade till 4-2 på ett frislag där Villas mur var dåligt uppställd. Johan Malmqvist ökade på till 5-2, men skadade foten i samma situation. Daniel Andersson ökade på till 6-2 innan Kungälv gjorde ytterligare två mål på hörna genom Mikael Lindberg och Mikko Rytkönen. Samtliga Kungälvs mål kom på fasta situationer varav tre på lagets åtta hörnor. Villa vann matchen rättvist och segern skulle kunna varit större. Villa återtog andra platsen medan Kungälv är kvar på sjätte plats.

IFK Vänersborg besegrade Sirius med 7-3. Joakim Hedqvist gjorde hela fyra mål varav tre på straff. Vänersborg gjorde hela fyra hörnmål i matchen´. Marcus Sixtensson Ottosson svarade för det fjärde målet. Stefan Karlsson fick en drömstart med seger i sin första med sitt nya lag Vänersborg. Vänersborg är nu bara två poäng i från slutspelsplats i en haltande tabell.

Ljusdal vände 0-3 läge borta mot Motala till seger med 6-3. Motala ryckte till sig tremålsförsprånget redan efter en halvtimmes spel. Ljusdal tog en lyckad time-out. Bara minuten senare lyckades Daniel Rexin få till en reducering till 3-1. Det följdes av ytterligare två Ljusdalmål före halvtidsvila till 3-3 som i andra följdes av ytterligare tre Ljusdalsmål. Ljusdal fick med segern avstånd nedåt i tabellen och kontakt med lagen strax under slutspelsplats. De fyra sämsta lagen får kvala sig kvar.

Hammarby besegrade GAIS med 4-2 i Göteborg. Misja Pasjkin gjorde två mål för Hammarby som ledde med 2-0 i halvtid. Den andra var avslagen, men hettade till sista kvarten efter att Stefan Erixon och Victor Wareborn rykte ihop. Därefter reducerade till Erik Sundin till 1-3. Per Einarsson ökade på till 1-4 som Jacob Bucht reducerade till 2-4 när tio minuter återstod. GAIS kom inte närmare i kväll. GAIS har fortfarande fyra poäng upp till tionde plats som innebär att nytt kontrakt är klart utan kvalspel.