Elitserien: Sent segermål för Bollnäs i derbyt

Andreas Westh blev matchvinnare när han på hörna satte det avgörande 3-2 målet i 93:e matchminuten. Samuli Helavouri gav Bolläs ledningen i första halvlek och det var ställningen i halvtid. I andra ökade Anders Spinnars på Bollnäs ledning till 2-0 på hörna. Ljusdal gav inte vika, utan gick i kapp till 2-2 genom mål av Jonas Pettersson och Tobias Björklund. Bollnäs klättrar till fjärde plats i tabellen.

Villa dominerade borta i Uppsala mot Sirius och vann med 8-2. David Karlsson, Jesper Bryngelsson gjorde tre mål vardera och Daniel Andersson två mål. Matchen avgjordes inte förrän i andra halvlek. I 55:e matchminuten så slog David Karlsson till två gånger och Villa rykte åt sig 4-1 ledning när Daniel Andersson gjorde sitt första mål i matchen. Villa behåller sin andra plats i och med segern.

Sandviken tog sin andra raka seger efter tränarbytet. Motala kunde inte stå emot SAIK. Erik Pettersson fortsätter att visa god form och gjorde hela fem mål. SAIK befäster sin position bland slutspelslagen och har bara två poäng upp till fjärde platsen i tabellen.

Anders Svensson tackades av i Edsbyn i kväll. Anders lämnar klubben för att bli proffs i Dynamo Kazan. Edsbyn vann med 7-4 mot Vetlanda.