Elitserien: Serien har vänt – nya skrällar i kväll?

Elitserien och Allsvenska bandymatcher finner du på

Senaste omgången innehöll en del skrällar sett till tabellen. T ex slog GAIS IFK Kungälv, men utifrån de senaste matcherna var resultatet inte oväntat. Kungälv är på väg rakt ner i källaren medan GAIS försiktigt börjar titta upp ur densamma efter en slitsam höst.

IFK Vänersborg har fått en drömstart med Karlsson som ny tränare. I dag är det Broberg som ska smaka på Söderhamnssonens recept.

Bollnäs har revansch från storförlusten mot Villa häromveckan och dessutom från semifinalsförlusten. Villa kommer till Bollnäs med Linus Rönnqvist skadad efter Vänersborgsmatchen, men fyllda av revanschlusta efter den snöpliga förlusten på annandagen. Bollnäs har säkert en skönkänsla i truppen efter segern mot Edsbyn senast.

Ljusdal tar emot Västerås SK som kämpande till sig en seger mot Sandviken senast. Det svängde rejält när Ljusdal föll mot Broberg senast. Skyttet är något som måste bli bättre mot Västerås i kväll. Hörnor är något som Västerås är bra på. Senast gjorde man tre hörnmål på åtta försök. I år har Västerås satt nära nog en av fem hörnor! Ljusdal behöver dubbelt så många hörnor för att göra mål på en.

Slutspelsjagande Vetlanda anar möjligen ett trendskifte efter segern senast mot Motala. Det blev en klar seger och det kan laget behöva efter en rejälformsvacka. I dag blir det tuffare motstånd i form av Hammarby. Hammarby fortsätter att spela tufft med Rutqvist i spetsen. Det är sällan man ser Stockholmstidningar ropa på matchstraff för spelare i ett Stockholmslag. Så här skriver SvD bla efter senaste matchen: ”Kanske hade utgången blivit annan om råskinnet Calle Rutqvist fått matchstraff för påhoppet på Viktor Broberg, men domaren Roland Fager, Köping, ansåg inte överfallet med hög klubba och spark (!) som slutade i ymnigt blodflöde, ens vara värt utvisning.” Läs hela artikeln här.

Redan skadadedrabbade Sirius fick både Max Eriksson och Pierre Roos skadade mot Hammarby. De kan bli borta länge. Det blir i alla fall inget spel mot vare sig Edsbyn eller Villa på söndag. Däremot är Niklas Hellqvist tillbaka i spel efter sin sjukdom och Patrik Johansson kommer att spela om han inte får känningar av sin ljumskskada. Azarenko uppger UNT åter kliver in i backlinjen i kväll mot Edsbyn.

Läs också