GAIS på väg upp ur källaren

Elitserien och Allsvenska bandymatcher finner du på

IFK Vänersborg tar sin tredje raka med Söderhamnssonen Stefan Karlsson vid rodret. 3-1 mot Broberg i kväll. Domare Jonas Kandell gav grovt matchstraff till Stefan Larsson i första halvlek. Anledningen var att han som utvisad, hjälpte skadade lagkamraten Jonas Nygren av isen. Broberg fick spela med en man mindre i mer än en halvlek.
– Jag som ny tränare hade ju inte kunnat få en bättre start. Och av alla ställen jag varit som aktiv eller tränare har jag aldrig varit i en stad där folk är så engagerade kring bandyn, säger Stefan Karlsson till TTELA.

Magnus Muhrén tillbaka i Sandviken som vinnare. Erik Sundin gjorde tre mål för Göteborgarna och Magnus Muhrén spelade fram till fyra mål. GAIS var urstarka och vände 4-1 underläge till seger med 8-6 borta mot Sandvikens AIK. Bara tio minuter före slutet tog SAIK ledningen med 6-5.

Bollnäs följde upp segern mot serietrean Edsbyn på annandagen med seger mot serietvåan mot Villa idag. Trehörnmål för Bollnäs och ineffektivitet i Villa i dagens match.

Vetlanda hade bra läge att kvittera Hammarbys 2-1 ledning minuten före fulltid. Hammarby vann igen.

Sirius tog ledningen, men på två minuter vände Edsbyn till 1-2. Därefter gick Edsbyn i från 2-5-ledning på Studenternas IP. Sirius smög sig dock närmare till 4-5, men kvitteringen lyckades man inte få in.

Kungälv som ramlat ner från fjärde plats i tabellen till åttonde plats tog i dag en viktig seger mot Motala. Kungälv hade tidigt 2-0, men Motala kom i kapp före halvtidsvila. Ted Skoglund gjorde två mål för Kungälv, bl a 3-2 målet. Målet kom efter ett bolltapp i ett Motala uppspel. Mikko Lukkarila avgjorde och fastställde resultatet till 4-2. Motalas tränare Patrick Johansson sa efter matchen att man gjorde en taktiskt bättre match än de två föregående matcherna. Patrick tyckte att Kungälv var lite bättre och man själva borde ha försökt att gå runt och få fler hörnor för att komma tillbaka i matchen.

Ljusdal föll mot Västerås med 2-6. Jonas Nilsson gjorde två mål för VSK och Tobias Björklund gjorde Ljusdals båda.