Elitserien: Topptrion föll!

Inför kvällens omgång ställde Bandyworld frågan om någon i topptrion tappar poäng i kväll. Svaret blev ett dundrande Ja! Hammarby, Villa och Edsbyn föll alla tre.

Stefan Erixon och Ulf Einarsson saknades när Hammarby spelade borta mot Sandvikens AIK. Misja Pasjkin gjorde tre mål i första halvlek för Hammarby som gjorde en bra första halvlek och ledde med 3-2. Det räckte inte mot ett hungrigt SAIK när Erik Pettersson vände och gjorde 4-3 och 5-3. – Vi har tappat många matcher i slutminuterna, förlorat matcher vi borde vunnit. Men nu visade vi tålamod igen och vinner mot serieledarna, underbart, sa 17-årige Erik Pettersson till Gefle Dagblad. Hammarby är alltjämt kvar i serieledningen efter kvällens förlust. Sandviken klättrade en placering till en sjätte plats, men laget har bara tre poäng till godo till första slutspelsjagande lag. Både Sandviken och Hammarby har närmast Västerås på programmet. Först ut är Hammarby på fredag.

Villa var överlägsna i första och ledde med 1-3. Det var i underkant. Villa somnade till mot Vetlanda i andra. Vetlanda är inte sämre än att man utnyttjar svagheter och Vetlanda vände och vann med 4-3. – Jag är oerhört besviken. Jag tycker att vi styr och ställer i 60-70 minuter men när de gör 3–3 och vi får en utvisning tappar vi matchen. Jag kan inte svara på varför det blir så här. Vi måste hitta vårt spel och prestera i 90 minuter. Vi kan så mycket bättre än vad vi har visat den senaste veckan, säger Ari Holopainen till Nya Lidköpings Tidningen.
Lyssna: Vetlandas Fredrik Rinaldo
Kungälv vann mot Edsbyn med 5-2. Mikko Lukkarila blev matchvinnare med två mål. – Jätteskönt för honom att få göra mål. ”Luki” har varit bra på tränignarna hela året och kämpat på. Nu är han riktigt bra och har gjort fem mål på tre matcher och gör även ett bra jobb defensivt, säger Tommy Österberg till Kungälvs hemsida.

IFK Kungälv tog två mycket viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. Bakom jagar GAIS, Vetlanda och Sirius som samtliga vann sina matcher i kväll. Bakom jagar även formstarka Vänersborg. På söndag har Kungälv derbymatch mot GAIS.

Sirius vann med klara 7-2 mot Broberg. Det var Sirius andra seger för säsongen på hemmaplan. Viktor Broberg fortsätter att ösa in mål. Ikväll blev det tre mål. – Vi är inte bäst i världen för att vi vinner en match, men det betyder mycket. Vi har spelat bra på slutet, men man måste titta på vilka vi har mött. Nu var det inget snack, säger Viktor Broberg till Uppsala Nya Tidning.

GAIS vann klart mot Ljusdal med 6-2. Magnus Muhrén och Tony Eklind gjorde två mål för GAIS. Målskyttet sitter igen för Göteborgarna. – Vi har varit förberedda på att mycket av serien kommer att avgöras nu i den här perioden, så vi har laddat för det fysiskt och mentalt. Just nu funderar vi inte så mycket, vi har starka kvitton på att vi är bra, säger Jonas Holgersson, tränare i GAIS till Göteborgs-Posten.

Västerås vann med klara 7-3 mot Motala. Det var hela sju olika målskyttar i Västerås-laget och fem av målen var spelmål. – Vi går ut och gör vad vi ska. Vi gör ingen jättebra match. En dag på jobbet, säger Pekka Rintala till Vestmanlands Läns Tidning efter matchen. Närmast gäller Hammarby på fredag och Sandviken på söndag för Västerås. För Motalas del är det först GAIS följt utav Vetlanda.

Lyssna: Sandvikens Johan Löfstedt