Elitserien: Omgång laddad med favoritmöten


Spela elitserie- och allsvensk bandy på här på

Sandvikens AIK – Villa Lidköping – Båda lagen rapporteras vara skadefria. SAIK har hittat formen och Villa vill säkerligen visa att de kan vinna på bortaplan. SAIK-tränaren Daniel Eriksson säger till Gefle Dagblad att man har fått tillbaka självförtroende i laget. – Visst har vi mer självförtroende nu. Matchen mot Hammarby var en nyckel, men även att slå Västerås borta är ju starkt. Däremot funderar vi inte alls så mycket på tabelläget, vi försöker vara väldigt ”här och nu”.

Västerås SK – Edsbyn – Västerås SK med två raka förluster mot topplagen Hammarby och SAIK. – Otroligt tuffa matcher. Vi är väldigt ojämna. Synd på förlusterna, vi kom från en väldigt bra period och vi spelar bra i våra bästa stunder, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till Vestmanlands Läns Tidnings nätupplaga. Jonas Nilsson i Västerås SK är tillbaka i kväll efter sin knäskada. Edsbyn vann bekvämt mot Bollnäs senast. Var står lagen?

Kungälv – Broberg – Kungälv var på väg i från första steget i källartrappan, men halkade ner på densamma efter derbyt mot GAIS. Broberg däremot har gått från klarhet till klarhet på sistone. Kan man surfa vidare på vågen i kväll? – Det känns ju bara att ligga där vi ligger. Men vi tittar inte för mycket på tabellen. Då kommer bara en massa andra tankar utan vi fokuserar på matcherna. Och vi har revansch att kräva på Kungälv efter hemmaförlusten (5–6), så det blir vår tändvätska, säger tränaren Michael Bratt till Hela Hälsingland. Vi tänker låta dem stå för misstagen. Det är dom som har hemmaplan och något att bevisa.

Sirius – Bollnäs – Sirius har skadebekymmer och det har hackat rejält med tillgängliga spelare från försäsongen till nu. Ändå har Sirius gjort det bra. Bollnäs var på väg under jul, men sedan har man inte orkat hålla den nivån. – Vi möter ett ramstarkt försvar med två landslagspelare i Andreas West och Anders Spinnars. De vill att vi ska anfalla i mitten, rakt fram och vi får inte börja med det. Vi får försöka komma till farligheter via hörnor och frislag, säger Sirius tränaren Olle Gabrielsson till UNT.se. UNT skriver även att Pierre Roos troligen är tillbaka i spel i kväll för Sirius.

Vetlanda – Vänersborg – Vetlanda skrällde visserligen mot Villa och seger mot Motala, men i övrigt har det inte varit lysande. Vänersborg har haft tätt mellan matcherna och energin var borta mot Villa. Marcus Sixtensson Ottosson är avstängd i dag och ytterligare en match. Kan bli tufft för Vänersborg.

Spela elitserie- och allsvensk bandy på här på

Läs också