Elitserien: Dags att sålla agnarna från vetet


I dag fortsätter kampen om slutspelsplatserna och för att undvika kvalplats. Inget lag åker ur direkt från årets elitserie. De fyra sista får chansen att kvala sig kvar i elitserien och de två bästa ur vardera allsvenska grupp får möjligheten att kvala sig upp till Elitserien kommande säsong.

I kväll tar Sandviken emot Sirius. Erik Säfström och Johan Löfstedt återvänder från VM. Sandvikens plats i slutspelet är klart på sin fjärde plats. SAIK siktar givetvis på att behålla fjärdeplatsen och är i dagsläget tre poäng efter Villa Lidköping på andra platsen.

Sirius är fyra poäng från en slutspelsplats och är i det närmaste tvungna att vinna i kväll. Inte minst målskillnaden kan bli avgörande och i dagsläget är man sju mål efter Västerås målskillnad. Västerås målskillnaden försämrades drastiskt de sista matcherna före slutspelet med flera storförluster.

I Göteborg fortsätter festen i Väst med derby mellan GAIS och IFK Vänersborg. GAIS ligger sex poäng efter Västerås. Chanser att nå slutspelet finns, men då måste man vinna i princip allt. GAIS har goda chanser att undvika kvalspelet. För IFK Vänersborg med fem poäng till godo till första slutspelsjagande lag gäller det i första hand att hitta tillbaka till det spel man hade före VM-uppehållet. Slipa och hitta formen till slutspelet.

Läs också