Elitserien: Christoffer Edlund tremålsskytt

Sandviken tog ledningen efter en omställning där Johan Löfstedt spelade fram Linus Forslund. På en tveksam hörna för SAIK, enligt UNT, ökade Christoffer Edlund på till 2-0. Det var inte mycket som tydde på en Sirius kvittering då Hvornum i Saik drällde med bollen och Sirius knep den. Niklas Hellqvist satte 2-1. Christoffer Edlund ökade dock på till 3-1 före halvtidsvila. Ett rättvist resultat. Sirius reducerade knappa tretton minuter in i andra halvlek. Andreas Eskhult höll sig framme på och fick in returen från Klas Nordströms skott och 3-2 (59). Resultatet höll sig till 78:e matchminuten då Erik Säfström får på ett skott som ger 4-2. Christoffer Edlund punkterar därefter matchen med sitt 5-2 mål. Det blir till slut 7-2 efter att både Linus och Rasmus Forslund gjort mål.

Kraftigt snöfall i Västderbyt

Det var kraftigt snöfall när GAIS tog emot IFK Vänersborg. Det blev chansartat och svårspelat, inte minst för målvakterna. Magnus Muhrén gav GAIS ledningen efter sex minuter. Joakim Hedqvist svarade med att replikera till 1-1 på frislag (16) och dessutom ge Vänersborg ledningen till halvtidsvila på ett långskott.
Det dröjde ända till den 80:e matchminuten innan det blev mål igen. Det var GAIS och Olle Sundin som kvitterade till 2-2 och direkt därpå återgav Magnus Muhrén GAIS ledningen. Domaren lade till 2,5 minut på matchtiden. 47 sekunder före fulltid kvitterade Johan Koch för Vänersborg och fastställde slutresultatet till 3-3.

Dagens två matcher innebar inga tabellförändringar. Både GAIS och Sirius har teoretiskt möjligheten att ta sig till slutspel. Sandviken är kvar på sin fjärde plats. Vänersborg ligger kvar på sin sjunde plats och får vänta ytterligare innan slutspelsplatsen är säkerställd.