Elitserien: Vänersborg klara för slutspel efter makalösvändning

Det blev dött lopp i kväll mellan Villa och Edsbyn som slåss om den åtråvärda andra platsen. Det blev 5-5. Det dröjde till tredje matchminuten innan Edsbyn fick låna bollen efter att Villa inledde övertygande. Simon Jansson drog upp ett anfall och enkelt ta sig igenom Villaförsvaret och frispela Daniel Liw som inte gjorde något misstag. I sjätte matchminuten får Villa utdelning på sin fina start. Tim Persson spelade fram David Karlsson till 1-1. Edsbyn arbetade sig successivt in sig in i matchen, men Villa skapade farligheterna. Två bra lägen för Villa blåstes tveklöst felaktigt av för offside av linjedomaren. Mattias Hammarström gav Edsbyn ledningen med 2-1 (19) på hörna. Första skottet tog på täckande Martin Johansson, men Mattias fick på en bra träff på andra chansen. Villa tog åter över initiativet när Pär Törnberg blev utvisad för fasthållning när 30 minuter var spelade. Daniel Andersson har under perioden ett friläge och har även en hörna som via hjälm och ribba går ut. Istället ökar Edsbyn på ledningen till 3-1 genom Fredrik Åström på hörna (38). Edsbyn med Simon Jansson i spetsen hade här ett rejält grepp på Villa med sin tvåmålsledning. Strax före halvtidsvila får Villa straff efter att Daniel Andersson blivit neddragen i straffområdet. David Karlsson kliver fram och skjuter otagbart in reducering för Villa till 2-3.

Villa rivstartar andra halvlek med att kvittera på hörna genom Pär Törnberg till 3-3 (50). Edsbyn hade en bra chans på hörna att åter ta ledningen på hörna när Villa inte fick bort bollen. Edsbyn vann ofta tillbaka studsande andrabollar i Villas straffområde. Villa skaffade sig ett klart övertag i början av andra halvlek. Villa tar ledningen för första gången i matchen. Petter Björling drog upp ett anfall med bra fart och spelade ut till Daniel Andersson på vänsterkanten. Daniel slog en hårdpassning mot en fri David Karlsson i straffområdet. Edsbyns Felix Pehrsson försökte få en klubba på bollen, men styr bollen i eget mål (54), 4-3 inför 3 750 jublande åskådare. David Karlsson skulle få göra ytterligare ett mål då han på en hörna fick två chanser på sig att skjuta. Det andra försöket resulterade i 5-3 (60). Edsbyns spel från första halvlek är som bortblåst under det första tjugo minuterna i andra halvlek. Villas start på andra halvlek är en upprepning på Villas urladdning mot Hammarby i andra halvlek i onsdags och som det såg ut i fjol då Villas starka andrahalvlekar var ett signum för laget. Villa har flera bra chanser att öka på ledningen i andra, men Erik Persson i Edsbynsmålet lyckas stå i vägen för flera riktigt bra Villachanser. Edsbyn tvingades ta time-out i 65:e matchminuten. Matchbilden förändras. Edsbyn sätter högre tempo Simon Jansson åker igenom och spelar fram Mattias Hammarström som går till hörna. Mattias Hammarström sätter bollen till 5-4 (67). Lite slarv och felskär av Villaförsvare vid uppspel så vinner Daniel Liw bollen och spela fram Simon Jansson som kvitterar till 5-5 (70). Edsbyn tog ett klart grepp om matchen efter time-outen. Det dröjde inte länge efter 5-5 målet innan Villa tog sin timeout. Med den så jämnade Villa till spelet och skapade fler bra chanser där Erik Persson ger otroligt bra räddningar.

Villa och Edsbyn har fortsatt lika många poäng. Villa har närmast Ljusdal hemma och avslutar mot Broberg borta medan Edsbyn har Broberg hemma och avslutar grundserien med bortamatch mot Vänersborg. Villas målskillnad värd en extra poäng i kampen om andra platsen.