Elitserien: Dramatiken kring strecken fortsätter

Kl 16:15 i dag spelas näst sista omgången i elitserien.

Villa Lidköping – Ljusdal
Serietvåan Villa Lidköping spelar mot Ljusdal. Alla förväntar sig seger mot Ljusdal, men Hammarby fick bara oavgjort hemma på Zinken mot Ljusdal. Ljusdal spelar bara för att hitta sitt eget spel inför stundande elitseriekval. Villa gör en förändring jämfört med fredags. Daniel Andersson spelar igen. I fredags spelade Daniel förkyld. Däremot går Daniel Skoog in istället för Johan Malmqvist. Ljusdal saknar i dag junioren Henrik Cervin.

Edsbyn – Broberg
Hälsingederby och båda lagen har massor att spela för. Edsbyn har fortfarande chansen på andra platsen och Broberg kan nå fjärde platsen. Magnus Fryklund och tränaren Michael Bratt har stängts av för att ha hotat domaren på twitter. Båda har tagit avstånd från vad de har gjort, en Broberg har valt att stänga av dem idagens match.

GAIS – Sirius
Sirius har revansch att kräva från fjolårets storförlust på Zinken i fjol. Sirius saknar fortsatt mittfältaren Johansson, men båda lagen spelar med samma spelare som i fredags. GAIS har fortfarande en liten chans till slutspelet. Tre poäng efter. Sirius ska ta in två poäng på Västerås på två omgångar. Dessutom ta in sex mål i målskillnaden.

Sandviken – Kungälv
I första hand gäller det att hålla undan för Broberg i kampen om fjärde platsen. Skulle Villa och Edsbyn fullständigt kollapsa i de återstående två matcherna finns det möjlighet till en andra plats. Kungälv har chans till slutspel, måste vinna i kväll och mot Västerås i det sista omgången.

Hammarby – Vänersborg
Serievinnarna Hammarby möter slutspelsklara Vänersborg i en betydelselösmatch. Ära och slipa detaljer gäller i dagens match för båda lagen.

Läs också