Elitserien: Broberg upphäver avstängningen med anledning av ”Twitter-hotet”

Broberg stängde tränare och en spelare från att medverka i söndagens derby mot Edsbyn. Klockan 12.00 på måndagen inledde Broberg ett styrelsemöte där frågan diskuterades, uppger helahalsingland.se. Några timmar efteråt lämnade ordförande Per Tapper beskedet att avstängningen med omedelbar verkan, uppger Hela Hälsingland.

– Vi har beslutat att i och med att det gått in en anmälan till disciplinnämnden från domarkommittén gällande hoten förlänger vi inte avstängningen hos oss, säger Per Tapper till tidningen.

– Men vi avvaktar disciplinnämndens beslut och en polisutredning om det visar sig vara något som är olagligt från Bratts och Fryklunds sida gällande själva hotet.

Villatränaren Magnus Nordin skrev på förmiddagen: ”Apropå avstängning av ledare och spelare så utgår jag från att Brobergs styrelse fattar ett beslut som inte påverkar tredje part.” Och på beslutet skriver Magnus: ”Broberg fattar alltså ett beslut som direkt påverkar tredje part. Bara hoppas att @visparn/SBF (Norman, Svenska Bandyförbundet) är mer klarsynta och fattar rätt beslut.”

Nu kommer aktuell ledare och spelare vara med om inte Svenska Bandyförbundet stänger av de båda.

Läs också