Elitseriekvalet: Sirius upprörda på domarna ”Öhrlund bör inte döma oss på bra tag”

Sirius är fortfarande rejält upprörda för Niklas Hellqvists grova matchstraff i söndags, skriver Uppsala Nya Tidning. Nu vill de slippa samma domare i fortsättningen. – Vi tycker inte att det är lämpligt att de dömer oss på ett bra tag, säger tränaren Olle Gabrielsson till tidningen.

Niklas Hellqvist kolliderade med Magnus Muhrén i Gais och fick rött kort och grovt matchstraff, vilket per automatik ger avstängning i kommande match normalt två matchers avstängning.

I väldigt speciella fall kan det bli fler eller ett match avstängning, sa disciplinnämndens ordförande Mats Westling till Bandyworld.se i tisdags.

– Det som är lite speciellt i det här fallet är att vi fått ovanligt mycket inlagor från Sirius. Uppseendeväckande mycket. Det är väl skrivna uppsatser, säger Westling till UNT.

Olle Gabrielsson bekräftar till tidningen att såväl han som klubbchefen Kaveh Sarvari som Niklas Hellqvist, har skickat in skrivelser om situationen och han hoppas att nämnden verkligen tar skrivelserna på fullaste allvar.
– I min värld påverkades hela vår säsong av det domslutet. Vi fick inte chansen fullt ut att slippa kvala i år, säger Gabrielsson, som dels hoppas på ett lindrigt straff för Hellqvist, men också på att slippa se huvuddomare Peter Öhrlund och hans assisterande domare (Tomas Ljung, Mattias Öhrn och Daniel Labe) framöver.
– Vi tycker inte att det är lämpligt att de här domarna dömer Sirius bandy på ett bra tag. Vi tycker inte att vi blivit rättvist bedömda, säger Gabrielsson till UNT.

Niklas Hellqvist avtjänade en matchs avstängning i tisdagens matchen mot IFK Motala.

Läs också