SM-Slutspelet: Rond två – tuffare tag att vänta

Det blev storsegrar för Edsbyn, Hammarby och Villa Lidköping i söndags. Oväntat stora. Villa har aldrig vunnit så stort i Västerås tidigare. Att Edsbyn skulle slå Bollnäs var ingen skräll i sig, men inte med de siffrorna. Broberg spelade lamt och bjöd inte till. Det kommer bli tuffare tag i returerna i kväll.

En match där det svängde och var jämt ända till slutet var IFK Vänersborgs seger mot Sandvikens AIK.
Daniel Zeke Eriksson, tränare i SAIK: – Jag kan tycka att vi blev lite naiva i matchen senast. Man har inte råd att ge bort ett dugg mot nån motståndare i slutspelet. Nu vet vi det, säger han till GD.se. Tidningen uppger att det inte blir några förändringar i laget blir det inte, förutom ett reservmålvaktsskifte.

Västerås SK får klara sig utan Anders Bruun. Lindrigt matchstraff för 10+10 ger automatiskt minst en match avstängning. Disciplinnämnden ska fatta sitt beslut. På tok för hårt straff i ett slutspel. Bedrövligt för publiken att inte få se de bästa spelarna spela i ett slutspel.

Anders Bruun kommenterade förväntningarna på dagens match så här i VLT: – Där nere förväntar jag mig en ännu hårdare anstormning från deras sida. De vill ju döda det här hemma redan i match tre och de tycker väl att de har chansen nu, säger Anders Bruun till VLT.

Broberg saknade farten i söndagens match mot Hammarby. Bland annat syntes Rolf och Stefan Larsson alldeles för lite, men när de väl gjorde det blev det farligt. Jesper Öhrlund till HelaHälsingland inför kvällensmatch: – Vi måste släppa mer boll, använda farten i våra kontringar och ha mer delaktighet. Det var för mycket en och en senast. Vi har ju ett riktigt bra lag men inte fått ihop det.

Läs också

Latest Posts

Läs också