SM-Slutspelet: Rond två – tuffare tag att vänta

Det blev storsegrar för Edsbyn, Hammarby och Villa Lidköping i söndags. Oväntat stora. Villa har aldrig vunnit så stort i Västerås tidigare. Att Edsbyn skulle slå Bollnäs var ingen skräll i sig, men inte med de siffrorna. Broberg spelade lamt och bjöd inte till. Det kommer bli tuffare tag i returerna i kväll.

En match där det svängde och var jämt ända till slutet var IFK Vänersborgs seger mot Sandvikens AIK.
Daniel Zeke Eriksson, tränare i SAIK: – Jag kan tycka att vi blev lite naiva i matchen senast. Man har inte råd att ge bort ett dugg mot nån motståndare i slutspelet. Nu vet vi det, säger han till GD.se. Tidningen uppger att det inte blir några förändringar i laget blir det inte, förutom ett reservmålvaktsskifte.

Västerås SK får klara sig utan Anders Bruun. Lindrigt matchstraff för 10+10 ger automatiskt minst en match avstängning. Disciplinnämnden ska fatta sitt beslut. På tok för hårt straff i ett slutspel. Bedrövligt för publiken att inte få se de bästa spelarna spela i ett slutspel.

Anders Bruun kommenterade förväntningarna på dagens match så här i VLT: – Där nere förväntar jag mig en ännu hårdare anstormning från deras sida. De vill ju döda det här hemma redan i match tre och de tycker väl att de har chansen nu, säger Anders Bruun till VLT.

Broberg saknade farten i söndagens match mot Hammarby. Bland annat syntes Rolf och Stefan Larsson alldeles för lite, men när de väl gjorde det blev det farligt. Jesper Öhrlund till HelaHälsingland inför kvällensmatch: – Vi måste släppa mer boll, använda farten i våra kontringar och ha mer delaktighet. Det var för mycket en och en senast. Vi har ju ett riktigt bra lag men inte fått ihop det.

Läs också