SM-Q2: SAIK har kvitterat mot Vänersborg

– Det är härligt. Vi spelar jätte bra i andra. Vi kommer inte jätte högt. Men vi kommer tillräckligt högt för att vinna, säger Ari Holopainen till TV4 efter segermatchen mot Västerås SK. Det blev klara 8-3 för Villa mot Västerås SK och man har nu möjlighet att avgöra på lördag och därmed vara klara för semifinal. David Karlsson svarade för fyra mål och 3-1 målet var en riktig läckerhet.

Sandviken besegrade Vänersborg med 8-4. Joakim Hedqvist gav Vänersborg ledningen, men SAIK vände på fyra minuter till 2-1. Joakim Hedqvist kvitterade på nytt, men SAIK gick upp till 5-2 innan halvtid inför 2 000 åskådare. Johan Löfstedt gjorde två mål för SAIK och var matchenslirare för SAIK. Det rapporteras om en underhållande första halvlek. Christoffer Fagerström gav Vänersborg nytt hopp när han reducerade till 5-3. Vänersborg kom dock inte närmare än så. Sandviken vann med 8-4. Christoffer Edlund tremålsskytt för SAIK och Joakim Hedqvist tremålsskytt för Vänersborg.

Misja Pasjkin gjorde tre mål för Hammarby i kväll. Broberg tog ledningen, men Hammarby hade 2-1 i halvtid. Där de två första målen kom på hörna. Det dröjde till 60:e matchminuten innan första målet kom i andra halvlek. Det var Stefan X Erixon som lyfte en boll till Fredrik Rydberg som gjorde mål. Förre Brobergspelaren Adam Giljam punkterade matchen med sin framspelning till Misja Paskjins 4-1 mål i 66:e matchminuten. Stefan X Erixon ökade på till 5-1 åtta minuter senare. Ted Bergström reducerade till 5-2, men målet kom försent. Matchen slutar 5-2 inför 3 400 åskådare och Hammarby har nu 2-0 i matcher.

Edsbyn vinner återigen mot Bollnäs och har också de 2-0 i matcher. Edsbyn övertygar och Bollnäs kommer inte upp till den nivån som krävs. 2 500 åskådare får se Edsbyn vinna med 6-2. Jonas Edling tvåmålsskyt för hemmalaget. Det är inte mycket som tyder på att Bollnäs ska kunna få till en fjärde match.