Villa, Hammarby och Edsbyn klara för semifinal

Villa Lidköping – Västerås 3-0
9-4 (4-2)
Villa Lidköping tog som tredje raka seger inför 4 560 åskådare. Västerås gjorde sin bästa match i kvartsfinalserien. Villa vann stort och välförtjänt utan att briljera. Det är ett styrketecken. Villa har en växel till.

Västerås inledde liksom de tre tidigare bäst och tog ledningen. Därefter tog Villa över och dominerat stort. Siffrorna 4-2 är i underkant. David Karlsson var mål lös i första halvlek efter att ha träffat ramen vid två tillfällen. Ena gången var det dubbelträff i ramen. Västerås har haft bud på ett par mål i första, men Villa har haft betydligt fler. Det var inte mycket som talade för Västerås SK efter första halvlek.

I andra halvlek började Västerås återigen bäst och hade stundtals bra tryck på Villa. Jonas Nilsson reducerade Villas ledning i inledningen på andra halvlek genom Jonas Nilsson. Mycket av Västerås anfall kom genom Oscar Gröön. Villa ökade på ledningen 6-3. Västerås gav inte upp, men när Oscar Gröön blev utvisad i 83:e matchminuten så släcktes hoppet. För tre minuter ökade Villa på till 7-3 genom David Karlsson. Visserligen reducerade Västerås ganska omgående genom Jimmy Jansson, men hoppet var ute för Västerås. Patrik Gustafsson som svarade för två snygga assist ökade på till 8-4. Tvåmålsskyten Jesper Bryngelsson gjorde 9-4 efter att ha blivit framspelad av möjligen Villas bästa spelare Pär Törnberg.

Nära nog hela publiken för att hylla sin blåhjältar, medan Västerås spelarna Joneby och till Västerås utlånade Peter Karlsson var snabbt framme och önskade Villalagledningen lycka till.

Hammarby Broberg 3-0
7-4 (4-2)
Hammarby tog tredje raka segern i kvartsfinalen mot Broberg. Inför dryga 4 000 åskådare är nu Hammarby klara för semifinal. Broberg gjorde en betydligt bättre insats än de två föregående matcherna.

Edsbyn Bollnäs 3-0

Bollnäs Lyckades inte rå på Edsbyn i Dina Arena. Bollnäs ledde med 3-2 i första halvlek. Edsbyn höll var med målmässigt i första halvlek tack vare sina två hörnmål. Edsbyn vann andra halvlek och till slut matchen med 6-4. Mattias Hammarström gjorde tre mål för hemmalaget Edsbyn. Bollnäs säsong är över och Edsbyn är semifinalister där Hammarby kommer att stå för motståndet. TV4:s Pelle Fosshaug berömde Edsbyn för att spela med hög fart och spela med många spelare.