Elitseriekvalet: Kalix tog en rejäl skalp mot Sirius

Kalix hämtade in ett 2-5 underläge där Erik Olofsson (arkivbilden) visade vägen med fyra mål i andra halvlek! Erik Olofsson spelade i fjol SM-finalen för Villa på Studenternas och verkar trivas extra bra där. Erik Olofsson gjorde en mycket bra match. 700 på Studenterna och Sirius tog ut segern för tidigt och försvaret spelade tafatt i andra halvlek. Kalix vann till slut med 5-6. Viktor Broberg gjorde två mål för Sirius. Erik Eskhult var tillbaka i laget efter sjukdom, men hade inte orken i andra liksom övriga laget.

Örebro SK hade inte en chans mot ett laddat Vetlanda. Vetlanda ledde med 4-0 redan efter tolvminuter. 9-1 blev till slut inför dryga 700 åskådare. Vetlanda hade spridning på sitt målgörande med åtta olika målskyttar, men lagkaptenen Jesper Jonsson gjorde två mål för hemmalaget.

Dryga 1 000 personer tog sig ner till Isstadion i Motala för att se sitt IFK besegra Gripen Trollhättan. IFK Motala vann rättvist där Lukas Persson blev tvåmålsskytt.

Ljusdal vann övertygande mot Tranås 7-4. Ljusdal ledde med 3-0 redan efter lite drygt tre minuter. Tranås snyggade till siffrorna i den andra halvlek som man vann med 3-0. Tobias Björklund och Jonas Engström gjorde två mål för Ljusdal medan lagkaptenen Lars Lindh gjorde två mål för Tranås.