SM: Villa och Edsbyn kvitterade

Villa körde över Sandviken och vann med klara 10-2 inför 4 500 åskådare. Sandviken började matchen piggt och med högt tempo. Sandviken skapade dock inte några farliga målchanser. Villa fick inte låna bollen speciellt mycket och när man väl hade bollen var det korta anfall.

Sandviken tar ledningen på straff och det genom Christoffer Edlund. Villa kommer inte in i matchen under första kvarten. Vändningen kommer när Martin Johansson elegant vänder spelet med en delikat djupledspassning till Daniel Andersson som drar de sista SAIK försvararna och kvitterar för Villa. Strax senare så forcerar och sliter Tim Persson fram bollen i straffområdet. Bollen hamnar till slut till Jesper Eriksson som ger hemmalaget ledningen. SAIK bjuds åter in i matchen när Martin Johansson, libero i Villa, olyckligt slår bollen till hörna. En hörna som Jesper Hvornum slår i mål och det är kvitterat i matchen när 25 minuter är spelade av första halvlek.

Tio minuter senare återtar Villa ledningen efter att Daniel Andersson tagit sig igenom SAIK försvaret och spelar bollen till David Karlsson i straffområdet. David hamnar dock i dålig vinkel och vid straffområdeslinjen, men han får på en präktig träff som går i mål. Fem minuter senare ökar Villa laget på ledningen till 4-2 genom Jesper Bryngelsson snygg framspelad av David Karlsson.

I slutet av första halvlek åker Patrik Hellman ut på sin andra tiominutersutvisning. En utvisning som kunde ha gett SAIK vissa möjligheter, men Villa klarade av utvisningen utan problem. Jesper Bryngelsson ökade i stället på ledningen till 5-2 i numerärt underläge i inledningen av andra halvlek. När Patrik Hellman blev spelklar blev Jesper Eriksson för Villa utvisad. Även då kunde Villa göra mål när David Karlsson plockade ner en boll från Patrik Gustafsson och gjorde 6-2. Därefter blev det transportsträcka för Villa. Jesper Bryngelsson gjorde 7-2 och David Karlsson gjorde 8-2 på straff efter att SAIK målvakten Joel Othén rivit ner pigge Tim Persson. Tim Persson fick ont i knät i situationen och utgick senare. Villa plockade även ut Patrik Hellman för att inte riskera en tredje utvisning. Det skulle innebära en automatisk avstängning i kommande match.

Villajuniorerna Tobias Nyberg och Simon Artig mycket speltid och båda spelarna var så när att få göra mål i en semifinal. Jesper Bryngelsson blev den som till sist ökade på Villas ledning till 9-2. Martin Johansson fick en skön revansch på sin straffmiss från första semifinalmatchen. Då bommade han den straffen som innebar att SAIK vann matchen på straffar. Nu är det kvitterat i semifinalserien och det med besked. Villas effektivitet i kväll var av mästarklass. Sandviken kämpade och hade mycket boll i första halvlek, i andra var däremot inte SAIK med i matchen.

Edsbyn kvitterade
Edsbyn kvitterade till 1-1 i matcher mot Hammarby efter avgörande på straffar. Edsbyn tog kommandot i matchen och det var Mattias Hammarström som gav Edsbyn ledningen efter ett skott i krysset framspelad av Hans Andersson. Mattias Hammarström ökade på med ännu ett bra skott på en hörna. Edsbyn ökade även på till 3-0 genom Daniel Liw. Hammarby fick en reducering före halvtid genom Per Einarsson och kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Hammarby vände till en 4-3 ledning efter ett mål av Misja Pasjkin och två av Ulf Einarsson. På övertid lyfte Fredrik Åström in bollen i straffområdet där flera Edsbyns spelare huserade. Daniel Liw fick tag på bollen och kunde kvittera Hammarbys ledning och få till en förlängning. Förlängningen blev mållös, trots att Edsbyn fick spela med två man mindre när både Daniel Välitalo och Joakim Svensk fick sitta på utvisningsbänken. Inga mål i förlängningen innebär straffslag. Edsbyn satte sina fyra första, men både Misja Pasjkin och Carl-Johan Rutqvist missade sina straffar. Det innebär att Edsbyn har utjämnat i semifinalserien där nästa match mellan lagen spelas på torsdag.