SM: SAIK vann rond 3

Sandviken vann över Vila på fredagskvällen efter avgörande i sudden.

SAIK tog kommandot i första halvlek och ledde med 1-0, vilket var i underkant. SAIK ägde bollen medan Villa stördes av två tunga utvisningar på liberon Martin Johansson, punkmarkering på Patrik Gustavsson och slarviga uppspel. Martin Berggren i Villamåket gjorde ännu en riktigt bra match.

Villa fick i gång betydligt bättre spel i andra halvlek. SAIK ägde och vårdade spelet bättre. Villa vände dock på matchen och gick upp till en 3-1 ledning. Ytterligare två tunga utvisningar på Jesper Eriksson och Linus Rönnkvist blir för mycket för Villa när domare Sjlsten väljer att fria för motsvarande händelser. Att jobba med en man mindre i halva matchen är tufft mellan två då bra lag. SAIK vänder och går upp till 3-4 ledning. Ett av målen tillkommer när Björling ramlar och sedan faller Johan Malmqvist på Petter Björling så att Johan Löfstedt få utrymme att ge Saik ledningen. Johan Malmqvist får sin revansch när han kvitterar till 4-4 på hörna. Villa får strax därefter ett jätte äga att avgöra, men Jesper Bryngelsson blåses av för offside. Joakim Bergman blir segerskytt för stålmännen och målet kommer på hörna.