SM: Hammarby klart för final

Ett starkt Hammarby vann på lördagen sin tredje match mot ett ovanligt blekt Edsbyn. Edsbyn kom aldrig in i matchen och skapade inte mycket framåt. Hammarby är därmed som första part klara för den första finalen på Friends Arena.
– Jag vet inte. Vi har en match kvar vi får inte glömma den nu. Det var bättre den första matchen, men då vinner . Vi är bättre de tre senaste matcherna. Vi är något bättre, säger finaltränaren Magnus Brodén till TV4 efter matchen.

Edsbyn stod inte känna igen i första halvlek och Hammarby gick upp 3-0 första halvlek. Adam Giljam gjorde första målet efter tio minuter. Misja Pasjkin ökade på efter 22 minuter och strax senare gjorde Ulf Einarsson trean.

I andra kom Edsbyn lite bättre, men inte alls till normal nivå. Stefan Erixon ökade istället på till 0-4 på straff i 66:e matchminuten. Edsbyn fick ett litet hopp när Joakim Svensk reducerade för Edsbyn knappa kvarten återstod. Edsbyn hade därefter mycket bol. Misja Pasjkin punkterade dock matchen när han i 85:e matchminuten satte 1-5 efter förarbete för Per Einarsson. Adam Giljam fastställde resultatet till 1-6.