SM: Villa vann fjärde och nu blir det en femte avgörande

Villa Lidköping såg till att det är fortsatt liv i semifinalserien mot Sandvikens AIK. I dag gjorde SAIK möjligen sin sämsta match i kvartsfinalserien. Villas segersiffror skrevs till 5-7 efter att SAIK fick bra press mot slutet. Mycket tack vare allt för mycket gladbandy från Villa och flera Villautvisningar.

SAIK fick svårt starta sina anfall. De blev tidigt stressade av hårt pressande Villa spelare. SAIKs punktmarkering på Villas högerhalv Patrik Gustafsson kom av sig samtidigt som Villa styrde bort Erik Säfström. Erik Säfström var dessutom borta under en period för omslipning av skridskorna.

Villa vann taktikmatchen i dag och även spelmässigt var det mer skridskoåkning på fler spelare och med bättre fart på både boll och skridskor jämfört med i fredags. SAIK kom inte in i matchen hade en period före halvtidsvila då det såg bättre ut för stålmännen. Ställningen var 1-3 i halvtid, men SAIK reducerade till 2-3 omgående i andra halvlek.

Planens två lirare idag var Daniel Andersson och David Karlsson. Daniel stod inte för mindre än två mål och fyra assist enligt match-protokollet. Visserligen låg Daniel bakom 1-3 målet, men sista passningen till David svarade Lins Rönnqvist för. Dessutom låg han bakom den straff som David Karlsson gjorde 1-2 på. David Karlsson gjorde tre mål och det var han som gjorde 2-4 målet där Daniel spelade fram honom.
Här tog Villa över matchen igen. Pär Törnberg drog upp bollen på vänsterkanten till hörnflaggan. Därifrån slog han bollen rakt igenom SAIKs försvar till en fristående Daniel Andersson nära frislagspunkten där han drämde in bollen till 2-5.

Christoffer Edlund fick reducera på straff som såg högst diskutabel ut. Den gången gjorde Christoffer inget misstag utan reducerade till 3-5. SAIK-glädjen blev kortvarig för Daniel Andersson åkte igenom och spelade fram Jesper Bryngelsson som gjorde 3-6. Lite senare fick Daniel Andersson bollen av Jesper Eriksson som åkte sig till ett skottläge och satte bollen i mål till 3-7.

SAIK fick nytt liv när Johan Löfstedt gjorde 4-7. Här satsade Villa på att göra ytterligare mål istället för att spela säkert. SAIK tog tillvara på chansen Villa gav dem och när ca åtta minuter återstod gjorde Erik Säfström 5-8. Strax senare klev domare Fager in i bilden efter att ha gjort en bra match. Inte mindre än fyra utvisningar tilldömdes Villa på mindre än fem minuter. Åtminstone tre mycket mycket tveksamma plus en straff som Christoffer Edlund slog och Martin Berggren räddade.

Fakta: Totalt sett har Villa haft dubbelt så många utvisningsminuter som SAIK i semifinalserien så här långt. SAIK har haft 100 och Villa 195 minuter. Det kan jämföras med att Villa hade 525 minuter i hela grundspelet medan SAIK hade 795 minuter. I kvartsfinalspelet hade Villa 60 minuter medan SAIK hade 160 minuter.

Experterna%20om%20Villas%20motvapen:%20%22Punktkriget%20avg%C3%B6r%22