Saik svenska mästare

Sandviken svenska mästare för damer efter 2-4 (1-3) mot AIK. SAIK vann rättvist i den bästa damfinalen som spelats.

Evelina Johansson (bilden) var första halvleks dominant med två mål och låg bakom straffen som innebar 1-1 kvitteringen för Sandvikens AIK. AIK tog ledningen genom Anna Lundin, men 3-1 till Sandviken  i halvtid.

AIK reducerade till 2-3 på hörna genom Hanna Brusberg då 73 minuter var spelade. AIK var visserligen bättre i andra halvlek, men Sandvikens AIK var det bättre laget. Fler individuellt skickliga spelare med Evelina Johansson som främsta spelare, men det fanns många i SAIK-laget. Michelle Löfblad fastställde slutresultatet till 2-4 på straff.

Spelarna var inte riktigt nöjda med tillströmningen av publik till finalen. 2 216 var på plats. Rekordet för en svenskdamfinal är 3 902 från 2005 då AIK slog Västerstrand med 3-1.